Artık bu dava sonuçlansın perişanız

Yılan hikayesine dönen ve beş yıldır karar çıkmayan Van’daki muhtarlık seçimleri sonrası çıkan olaylarda 4 kişinin öldürüldüğü davada yine karar çıkmadı.

Artık bu dava sonuçlansın perişanız
Yılan hikayesine dönen ve beş yıldır karar çıkmayan Van’daki muhtarlık seçimleri sonrası çıkan olaylarda 4 kişinin öldürüldüğü davada yine karar çıkmadı. 

Dava kapsamında tutuklu yargılanan sanıklar Halis G., Mehmet Kasım B., Ahmet A., Menduh K., Mustafa B., Tahir A., Kasım K., İkram B., Enver B. ve Gürgin A. sabah erken saatlerde Zonguldak Adliyesi’ne getirildi. Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanıklardan Abülhekim Y. duruşmaya sağlık sorunları sebebiyle SEGBİS sistemiyle katıldı. Tutuklu sanıklar davaya ilişkin savunmalarında bir değişikliğe gitmediklerini ve beraat talep ettiklerini söyledi.



´PİŞMANIZ BU İŞ ARTIK SONUÇLANSIN´

Duruşma sırasında hakime sürekli pişman olduklarını ve artık bu davanın sonuçlanmasını istediklerini belirten sanıklardan Ahmet A; “Çoluğumuz çocuğumuz perişan, 5 senedir hapisteyim, artık bir karara bağlanmasını istiyorum” dedi. Hastalığı sebebiyle SEGBİS sistemi ile duruşmaya katılan Abdülhekim Y. ise Ben zor durumdayım. Bu şartlar altında burada işkence çekiyorum. Ana dilim Kürtçe olduğu için kendimi Türkçe ifade etmekte zorlanıyorum. 5 senedir boşu boşuna tutukluyum. Ben hastayım hapishanede çok işkence çekiyorum. Bel fıtığı, kemik erimesi, kalp hastalığı ve böbreklerimde sorun var artık dayanamıyorum tahliyemi talep ediyorum dedi.

Sanıklardan Kasım K. ve İkram B., olayla ilgili keşif isteklerini mahkeme başkanına bildirdi. Sonra söz alan İkram B. sitem ederek “Keşif çıkarsa bunların yalanları ortaya çıkacak bu nedenle keşif çıkarılmıyor” sözü üzerine mahkeme başkanı “Haddini aşıyorsun, sözlerine dikkat et” diyerek uyardı. Kasım K.’nın “Ben her şeyi gözümle gördüm. Ortada büyük bir yalan var” sözleri üzerine duruşmaya katılımcı olarak katılan Adem E. ve Ahmet E. müdahale ederek bağırmaya başladı. Bunun üzerine Adem E. ve Ahmet E. mahkeme başkanının talimatıyla mahkeme salonundan çıkarıldı.



YİNE KARAR ÇIKMADI

Halis G., Mehmet Kasım B., Ahmet A., Menduh K., Mustafa B., Tahir A., Kasım K., İkram B., Enver B., Gürgin A. ve Abdülhekim Y’in tahliye taleplerinin reddine, tutukluluk hallerinin devamına ve davanın 15 Aralık 2014 tarihine ertelenmesine karar verildi. 

Polis, adliye çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı, çevik kuvvet ekibi adliye önünde hazır bulunduruldu. Tutuklu sanıklar ile diğer ailenin yakınları arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Van´dan Zonguldak´a gelen tutuklu yakınları güvenlik gerekçesiyle polis araçlarıyla adliyeden götürüldü.



OLAY

Van’ın Erçek beldesine 10 kilometre uzaklıktaki 175 haneli, 1350 nüfuslu Ilıkaynak köyünde yaşayan 3 aile arasında 29 Mart 2009’daki muhtarlık seçimi sırasında çıkan kavgada 1 kişi ölmüştü. Olayın ardından 26 Aralık 2009’da Van’dan köye giden ve içinde 9 kişinin bulunduğu iki otomobile uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu Aziz E., oğlu Eyüp E. ve İbrahim E. hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.
Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2014, 13:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER