ARZ-TALEP UÇURUMU

ARZ-TALEP UÇURUMU

gundemeregli.com-

Zonguldak Diyaliz-Organ Nakli ve Kronik Hastalar Dayanışma Derneği Genel Başkanı Kefeli 2012 yılında bağışlanan organ miktarının 3 bin 965´e ulaşmasının arz ve talep arasındaki uçurumu ortaya koydu.

Diyaliz-Organ Nakli ve Kronik Hastalar Dayanışma Derneği Genel Başkanı Ayhan Kefeli, nakil merkezleri kendilerinde sıra bekleyen hastalara ait listeleri güncelleştirerek sisteme kaydedileceğini dile getiren Kefeli sözlerine şöyle devam etti:

BAĞIŞLARDA YENİ DÖNEM

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü 81 İl Valiliği´ne ´Organ Bağış Kartı´ başlıklı bir yazı gönderdi. Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Şencan imzalı yazıda 1 Nisan´dan itibaren organ ve doku nakli dağıtımı elektronik ortamda, bakanlığın belirlediği esaslara göre yapılacak. Türkiye´de nakil cerrahisinin artması ve yeni tedavi işlemlerinin uygulanması nedeniyle bazı organ ve dokularında bağış kartında yer alması gerekliliği doğduğu hatırlatılan yazı da, Eskiden kullanılan ´Doku ve Organ Bağış Belgesi´ güncellenerek ´Organ ve Doku Bağış Kartı´ hazırlandı. Ayrıca Bakanlığımız tarafından tüm organ bağış kayıtlarının saklanacağı Türkiye Organ ve Doku Bağışı Bilgi Sistemi (TODSBS) oluşturuldu. Organ bağışı alınmasıyla ilgili olarak il sağlık müdürlüklerinde, organ ve doku nakli bölge koordinasyon merkezlerine, üniversiteler ile devlet ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında görevli organ ve doku nakli koordinatörlerine, toplum sağlığı merkezleri ve aile sağlığı merkezlerinde görevli hekimlere ve bu konuda idari olarak görevlendirilen personele sistem üzerinden organ bağışı alabilmeleri için kullanıcı kodu düzenlenecek. Kullanıcılar Organ Nakli ve Diyaliz Hizmetleri Daire Başkanlığı internet sitesi (https: //organ.saglik.gov.tr) üzerindeki TODBS sekmesinden kullanıcı girişi yaparak dolduracakları form ile organ bağışı alacak.

BAĞIŞÇILARA ORGAN VE DOKU BAĞIŞ KARTI VERİLECEK

ESKİ ORGAN BAĞIŞINDA BULUNAN KİŞİLER İÇİN SİSTEM SORGULAMASI YAPILAMAYACAK

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2013, 15:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER