Asansöre Öyle bir not bıraktı ki..

Kdz.Ereğli İlçesi’nde engel sahibi bir kişi, engeli vatandaşların kullanılması için yapılan ancak yapıldığı günden buyana faaliyete geçirilmediği öne sürülen üstgeçide ait asansörün kapısına not bıraktı.

Asansöre Öyle bir not bıraktı ki..

Kdz.Ereğli İlçesi’nde engel sahibi bir kişi, engeli vatandaşların kullanılması için yapılan ancak yapıldığı günden buyana faaliyete geçirilmediği öne sürülen üstgeçide ait asansörün kapısına not bıraktı. İlçenin sahil mevkisinde, 2013 yılında, önceki dönem belediye tarafından yaptırılan Ruhi Cöbek Üstgeçidi’ne ait ‘engelli asansörünün’ çalışmadığı bildirildi. 23 yaşındaki ‘serebral parsi’ hastası Yasin Çiçek, asansör kapısına not bırakarak yetkililere seslendi. Tüm engelliler adına konuya dikkat çekmek istediğini belirten Çiçek, Gündem Gazetesi muhabirine de sosyal paylaşım sitesi üzerinden ulaşarak, ‘haber’ yapılması halinde, asansörün açılabileceğini ileri sürdü. Sorunun çözüme kavuşmasını isteyen Yasin Çiçek, “dün akşam saatlerinde uzun zamandır düşündüğüm şeyi yaptım. İlçemizde bulunan Sayın Ruhi Cöbekoğlu, adına yapılan üstgeçidinin asansörünün yapıldığı günden bu yana faaliyete geçmedi. Bende buna dikkat çekmek amacıyla ilgililere düşüncelerimi sundum. Umarım en yakın zamanda çözüme kavuşturulur” dedi.

“…BİRÇOK ŞEYE PENCERE ARDINDAN BAKTIK…”

Öte yandan, Ereğli Belediyesi’nce 3 Aralık Engelliler Günü’nde Ereğli Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen şölende de konuşma yapan Yasin Çiçek, toplumun kendilerini tam olarak tanımadığı için bazı çevrelere göre hasta olarak görüldüklerini, bu durumun ise kendileri ve ailelerini üzdüğünü söylemişti. Çiçek, “oysa bir grip ya da nezle değiliz ki hasta hitabına maruz kalalım. Ya da veba değiliz ki bizlerden kaçsınlar. İşte bu önyargı yüzünden birçok şeye pencere ardından baktık” demişti.

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2015, 08:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER