Asırlık yol çilesi son buluyor

Düzce’ye en uzak ilçe olarak anılan Yığılca’nın kaderi değişiyor. Düzce-Yığılca Yığılca-Alaplı karayollarında ki yatırımlar sonucunda yol sorunu ortadan kalkıyor.

Asırlık yol çilesi son buluyor
Düzce’ye en uzak ilçe olarak anılan Yığılca’nın kaderi değişiyor. Düzce-Yığılca Yığılca-Alaplı karayollarında ki yatırımlar sonucunda yol sorunu ortadan kalkıyor. Çalışmaların 2016 yılı sonunda bitmesi bekleniyor. 
Düzce ile Yığılca arasında yıllardır problem olan yol sorunun çözümü için Karayolları tarafından gece gündüz çalışmalar devam ediyor. Yaklaşık 38 kilometrelik yolun hem daha güvenli olması hem de kısalması için ayrıca Hasanlar Barajı üzerine iki tane viyadük köprü yapılacak.
Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, çalışmaların aralık sürdüğünü belirterek “Yolumuz tamamlandığı zaman hem ilçemize çok kolay bir ulaşım sağlanacak, hem de Yedi Göllere gidecek olanlar kolay ve kısa bir yoldan ulaşmış olacak” dedi.
Başkan Muzaffer Yiğit, Düzce Yığılca karayolu yanı sıra Yığılca Alaplı karayolunda da hummalı bir çalışmanın sürdüğünü işaret ederek “Düzce Yığılca karayolu ile Yığılca Alaplı arasındaki yolumuz tamamlandığı zaman Düzce’den Zonguldak’a gidecek olanlar bu yolu tercih edeceklerine inanıyorum. Bu yolun hareketlenmesi ilçemize de ekonomik anlamda bir girdi sağlayacaktır” diye konuştu.
Başkan Yiğit, son olarak ise yol yapım çalışmalarının 2016 yılı sonunda tamamlanacağını söyledi.
Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2015, 07:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER