Atanamayan sağlık çalışanları gönüllü çalışmak istiyor

Ataması Yapılmayan Sağlıkçılar Platformu Kurucu ve Sözcüsü Aras Ali Altıntaş, atama bekleyen sağlıkçılar olarak Doğu ve Güneydoğu´da tüm iller, ilçeler ve köylerde çalışmaya hazır olduklarını söyledi.

Atanamayan sağlık çalışanları gönüllü çalışmak istiyor
İHA- Ataması Yapılmayan Sağlıkçılar Platformu Kurucu ve Sözcüsü Aras Ali Altıntaş, atama bekleyen sağlıkçılar olarak Doğu ve Güneydoğu´da tüm iller, ilçeler ve köylerde çalışmaya hazır olduklarını söyledi. 

Ataması Yapılmayan Sağlıkçılar Platformu Kurucu ve Sözcüsü Aras Ali Altıntaş, yaptığı açıklamada personel ihtiyacının olduğu Doğu ve Güneydoğu´da ki tüm iller, ilçeler ve köylerde çalışmaya gönüllü olduklarını ifade etti. Batı illerinde çalışan ve Doğu görevini bitirmiş olan personeli tekrar oraya görevlendirme ile göndermek yerine kendilerine yönlenilmesini talep eden Altıntaş, Kurmuş olduğumuz platform, atama bekleyen ve sayısı 300 bine dayanan sağlıkçıların atamalarının yapılmasını hedefleyen gönüllü bir yapılanmadır. Bu konuda aylardır canla başla mücadele etmekteyiz. Çeşitli kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre; Sağlık Bakanlığı ülkenin Batı illerinde görev yapan yardımcı sağlık personeli için gönüllülük ilkesine bağlı kalmak sureti ile Doğu illerinde görevlendirme yapılmasını, şayet gönüllü bulunmaz ise kanuni çerçeve içerisinde 6 aya kadar Doğu´da geçici görevle çalıştırılmalarına dair bir çalışma başlatmakta. Bizler Ataması Yapılmayan Sağlıkçılar Platformu olarak, başta Sağlık Bakanı olmak üzere Sayın Başbakanımıza hükumet yetkililerine ve muhalefet parti yetkililerine sesleniyoruz. Ataması yapılmayan ve sayısı 300 bine dayanan sağlıkçılar olarak bizler, personel ihtiyacının olduğu Doğu ve Güneydoğu illerindeki tüm illerde ilçelerde köy ile mezralarda çalışmaya gönüllü ve hazırız. Batı illerinde çalışan ve Doğu görevini bitirmiş olan personeli tekrar oraya görevlendirme ile göndermek yerine bizleri ihtiyaç duyduğunuz her yerde atama sureti ile çalıştırabilirsiniz şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2015, 06:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER