ATIKSU ARITMA TESİSİNİN TEMELİ ATILDI

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, Atıksu arıtma tesisinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

ATIKSU ARITMA TESİSİNİN TEMELİ ATILDI
gundemeregli.com-
Çaycuma Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisinin törenle temeli atıldı. İller Bankası İşbirliğiyle yapılacak olan Atıksu Arıtma Tesisinin temel atma töreni Çaycuma Pehlivanlar Mahallesi Kent Ormanı arkasındaki alanda gerçekleşti. Törene TBMM eski Başkanı Ak Parti Milletvekili Köksal Toptan, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Çaycuma Garnizon Komutanı Ercan Balçık, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, AK Parti ilçe Başkanı Av. Vedat Emeksiz, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu başkanları, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen törende yaptığı konuşmada; “Çaycuma’nın en güzel yatırımlarından bir tanesi olduğunu görüyoruz. Türkiye’de gerçekten çeşitli illerde bugün Atıksu Projelerinde hayata geçmediği noktası itibariyle Çaycuma’nın çok iyi bir noktaya geldiği de ortadadır. Tabii ki biz buna 2004 yılında başlamıştık. O günü hiç unutmuyorum ki 12.inci yazıyı yazmıştık. Yani 12.inci yazıdan sonra burası hemen tahsis edilmiştir. Maalesef 2008-2009 da serbest bölge ilan edildiği için o tahsis kaldırılmıştır. Netice olarak da bir noktaya varıldı. Hepinize böyle güzel bir açılışı onurlandırdığınız için ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”dedi. Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman ise şunları söyledi:


“Çaycuma Belediyesince ilçemiz açısından son derece büyük bir emniyete ahiz bir projenin ilk adımını atıyoruz. Hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyoruz. Malumunuz olduğu üzere artık vatandaşlarımız belediyelerimizden ve kamu kurumlarımızdan içme suyu, çöp toplama, park ve bahçe gibi geleneksel ve klasik hizmetlerin yanı sıra, kendi yaşam standartlarını yükselteceğini sürdürebilir, Çevreye ve doğayı koruyucu kamu hizmetleri beklemektedir. İşte tam bu noktada Atıksu Arıtma Tesisimiz çok büyük bir öneme sahiptir. Sözünü ettiğim nitelikli kamu hizmetlerinde karşılaması noktasında, önemli bir eksiklik bugünden itibaren giderilmiş oluyor. Atıksu Arıtma Tesisleri geri dönüşümle birlikte, düşünülen çalışmalar işin bu ayağı da önümüzdeki safhalarda düşünülecek, tasarlanacak, planlanacaktır. Emeği geçen herkese çok teşekkürler ve tebrik ediyorum. Ayrıca yüklenici firmaya da başarılar diliyorum. Ramazan Ayınızı da esenlik, sağlık ve mutluluk içerisinde geçmesini diliyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk yaptığı konuşmada; “ Kaymakamımızın da konuşmasında ifade ettiği gibi, insanlığın tayinliğine baktığımızda varoluştan bu yana çok değişik evreler geçirdiğini görüyoruz. Başlangıçta doğadan güç ve destek alan mağaralarda geniş ağaç gövdelerinde yaşamını sürdüren, avcılıkla ve balıkçılıkla ayakta kalmaya çalışan, yaşam mücadelesi veren insanoğlunun, maalesef daha sonraki süreçlerde tabi kentleşmenin, endüstrileşmenin ve sanayileşmenin getirdiği bir süreçte doğaya karşı bir mücadele içerisine girdiğini görüyoruz. Maalesef bu zamanlarda özellikle teknolojik gelişmelerin ve mücadelelerin bütün hızıyla sürdüğü dünya devletleri, ülkeler ve kentler arasında bütün hızlarıyla sürdürdüğü bir süreçteyiz. İnsanlığın var oluşu adeta sadece nüfus artışına, hızlı kentleşmeye, endüstrileşmeye ve sanayileşmeye bağlanmış gibi bir anlayışın, uzun süre gündemde kaldığını ve maalesef bu anlayış sonucu olarak iç içe olduğumuz beslendiğimiz, asıl yaşam kaynağımız olan doğamıza karşı bir mücadele içerisine girdiğimizde anlamış bulunuyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”dedi. Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, “Atıksu Arıtma Tesisimizin Çaycuma’mıza hayırlı olmasını vesile ediyorum. Böyle güzel olayların Çaycuma’mızın ve Zonguldak’ımızın devamlı yaşaması dileğimizdir. Bu güzel olaylarla birlikte ilimiz ve ilçemizin yaşayacağını inanıyoruz. Özellikle Çaycuma Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Sadece Çaycuma Belediyesi kendi formülü ile değil etrafıyla beraber bu havzanın da problemini çözmüş oldu. Bu anlamda tekrar teşekkür ediyorum. Aynı zamanda şunu belirtmekte fayda var. Bu Ramazan Ayımızın da herkese kutlu olsun diliyorum. Hem bu tesislerin hem de bu ayların bizim güzelliklerimizi, bütünlüğümüzü, birlik ve beraberliğimize katkıda bulunması da dileğimizdir.”dedi. Başkan Gülşen’in başarılı hizmetlere imza attığını ifade eden TBMM Eski Başkanı, AKP Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan ise şunları söyledi:

“Atıksu Arıtma Tesisimizin Çaycuma’mıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Bütün vatandaşlarımızın ve bütün İslam âleminin Ramazan Ayını kutluyorum ve tebrik ediyorum. İslam dünyasının önemli bir bölümünde, Müslümanlar birbirini boğazlarken ve kanlarını akıtırken, biz burada insanımızın hayrına çok önemli bir tesisin temel atma törenine bir araya geldik. Sevgili Mithat Gülşen bize göre de çok başarılı hizmetlere imza atmış olan bir arkadaşımızdır. İnanıyoruz ki ustalık döneminde Çaycuma’mız ve yöremiz için daha büyük hizmetlere imza atma imkanları bulacaktır. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Atıksu Arıtma Tesisimizin de Çaycuma’mıza da hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” Konuşmaların ardından Atıksu Arıtma Tesisinin temeli butona basılarak gerçekleşti. Program sonrası Çaycuma Belediyesinin Kent Ormanında düzenlediği iftar programına geçildi.
Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2013, 07:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER