Av tüfeği ile ateş ettiği ağabeyinin ölümüne sebep olan kardeş hakim karşısında

Av tüfeği ile ateş ettiği ağabeyinin ölümüne sebep olan kardeş hakim karşısında

Av tüfeği ile ateş ettiği ağabeyinin ölümüne sebep olan kardeş hakim karşısında
Zonguldak’ta geçen yıl aralarında çıkan tartışma sonucu ağabeyi Ferdi A.’yı av tüfeği ile öldüren Tuğhan A.’nın yargılanmasına devam edildi. Olay günü suçu üstlenen anne de mahkemede hazır bulundu.“Yakın Akrabayı Kasten Öldürme” ve “Kasten Adam Öldürmeye Teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Tuğhan A., 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Tutuksuz sanık anne Nurhan K. de mahkemede hazır bulundu.
Olayın yaşandığı evde suç delili olduğu öne sürülen av tüfeği kartuşlarının kaybolduğunu iddia eden sanık avukatı ise bilirkişi raporunu da kabul etmediklerini söyledi. Bilirkişi raporunu kabul etmediğini söyleyen tutuklu sanık Tuğhan A. eşofmanında da barut izleri olduğunu söyleyerek “Gerekirse eşofmanım da incelenebilir” diye konuştu.
Cumhuriyet Savcısı’nın mütalaa verdiği duruşmada taraf avukatları mütalaaya karşı süre istedi. Savcı; mütalaasında tutuklu sanığın üst soya karşı işlenen “Kasten Öldürme” suçu nedeniyle ağırlaştırılmış müebbet cezası ile cezalandırılmasının yanı sıra “Kasten Yaralama” suçlarından da cezalandırılmasını talep ederek tutuklulukta geçirdiği sürenin talep edilen cezadan indirilmesini istedi.

Bir oğlu sanık bir oğlu maktul
Tutuksuz yargılanan Nurhan K. hakkında verilen mütalaada her ne kadar suçu üstlendiği anlaşılsa da bir oğlunu kaybedip diğer oğlunun da sanık olduğuna dikkat çekildi. Anne Nurhan K., tutuklu sanık oğlundan şikayetçi olmadığını söyledi. Mahkeme ise taraf avukatlarının esas hakkındaki mütalaaya süre talep etmesi üzerine duruşmayı 24 Şubat 2016 tarihine erteledi.
Tutuklu sanık Tuğhan A.’nın da tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Olay günü
İddialara göre, olay 24 Kasım 2015 tarihinde Çaycuma ilçesine bağlı Karapınar beldesinde meydana geldi. 23 yaşındaki Ferdi A., kardeşi Tuğhan A. ve kız arkadaşları ile birlikte alkol aldı. Ferdi A., iddialara göre kız arkadaşı G.O. ile tartışmaya başladı. Tartışma sırasında Tuğhan A.nın kız arkadaşı araya girmek istedi. Ancak Ferdi A., kardeşinin kız arkadaşını da dövdü. Ağabeyinin kız arkadaşına vurduğunu öğrenmesi üzerine duruma sinirlenen Tuğhan A., ağabeyi ile tartışmaya başladı. Tuğhan A., eline geçirdiği av tüfeği ile ağabey Ferdi A.ya ateş etti. Ferdi A. olay yerinde hayatını kaybederken, kız arkadaşı olduğu iddia edilen G.O. ise tüfekten çıkan saçmalarla yaralandı.
Öte yandan, geçen 25 Ekim’de önceki duruşmada alınan keşif kararının ardından Çaycuma ilçesine bağlı Karapınar beldesinde cinayetin yaşandığı evde keşif yapıldı.
Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2016, 12:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER