Avrupa zonguldaklılar derneği TSO ile ,Belediyeyi ziyaret etti

Avrupa Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak ve yönetim kurulu başkan yardımcısı Hasan Aydın Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ı makamında ziyaret etti.

Avrupa zonguldaklılar derneği TSO ile ,Belediyeyi ziyaret etti
Avrupa Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak ve yönetim kurulu başkan yardımcısı Hasan Aydın Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ı makamında ziyaret etti.
Avrupa Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak, ziyarette yaptığı konuşmasında Zonguldak havalimanının 2009 yılında uluslararası hava trafiğine Almanya Zonguldaklar Derneği ve Zonguldak Valiliği öncülüğünde açıldığını söyledi. Karakulak konuşmasında Zonguldak Çaycuma hava alanın mevcut ihtiyaçlara cevap vermediğini, gerekli ihtiyaçların sağlanması için ilçe ve illerden destek sağlamak için toplantılar gerçekleştirildiğini kaydetti. Ereğli’ de ilk olarak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker ve yönetimi ile toplantı yapan Karakulak, ikinci görüşmeyi ise Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ile yaptı. Karakulak hava alanını yapılandırmasıyla ilgili olarak konuşmasında ”Vakıf şeklinde bir dernekleşme çalışması başlattık. Avrupa’da ki Zonguldaklıları bir arada toplamaya çalıştık. 10 ve 11. aylarda Avrupa’daki Zonguldaklıları bir araya topluyoruz, gece düzenliyoruz. Zonguldak hava alanının uluslararası bir çapta gelişmesini istiyoruz, bunun içinde bakanlıkla görüşmeler başlattık. Bir güç olursa biz ciddi anlamda hava limanın faaliyete geçmesi için çabalıyoruz, sizden de destek bekliyoruz. Uçak seferlerinin yetersiz kaldığını düşünüyorum. En önemlisi de Türk Hava Yolları’nın buraya sefer başlatmasını istiyoruz. Toplam Karadeniz bölgesinden 518 yurttaşımız vardır ”dedi.
Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise belediye olarak projeye destek olacaklarını söyledi. Uysal konuşmasında “Hızlandırmak için siyasi otorite önemlidir. Bu seferler için işçi kardeşlerimizin buraları tercih etmesi lazım, buranın yoğunluğu artınca diğer tanınmış firmalarda sefer düzenlemeye uçak göndermeye başlayacaklardır. İlk olarak özel firmaların sefer düzenlemeleri lazım ki yoğunluk olsun” dedi.
Karakulak hem TSO yönetiminden hem de Başkan Uysal’dan tatile gelen gurbetçilere kolaylık gösterilip, yardımcı olunmasını talep etti.
Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2015, 11:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER