Bakan Müezzinoğlu’ndan ´kıdem tazminatı´ açıklaması

Bakan Müezzinoğlu’ndan ´kıdem tazminatı´ açıklaması

Bakan Müezzinoğlu’ndan ´kıdem tazminatı´ açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı MehmetMüezzinoğlu, kıdem tazminatıyla ilgili önümüzdeki günlerde görüşmelerebaşlayacaklarını bildirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik BakanıMüezzinoğlu, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Toplantıdasoruları da yanıtlayan Müezzinoğlu, bir gazetecinin kıdem tazminatıyla ilgilisorduğu soruya, ”Adil, hakkaniyetli ve sürdürülebilirliği büyük oranda kabuledilen bir kıdem tazminatı fonu oluşturulması ile ilgili henüz bir görüşmeyebaşlamadık. Önümüzdeki günlerde görüşmelere başlayacağız. Temel bakışımızişçinin alın terinin korunması. Bu sistem hem işçinin hakkını korur hem işhayatını olumsuz etkilemez diye yapılan bir çalışma. AK Parti olarak bu konuyuönemsediğimizi gündeme getiriyoruz. İşçilerimiz mağdur oluyor, kıdemtazminatından istifade edenle etmeyen arasındaki oranda çalışanlar adına birkaybın olduğunu görüyoruz” açıklamasında bulundu.

“Şuanda hükümetin bu anlamda vereceği karara göre birçalışma yol haritası belirleyeceğim”
Kamuda çalışan taşeronların kadroya alınmasıyla ilgili çalışmalardaki sondurumun sorulması üzerine Bakan Müezzinoğlu, “Esasında bu yalnız bakanlığımıziçin değil, yalnız hükümetimiz için değil, Türkiye’nin çalışan hayatı veya kamuçalışanı hayatı bakımından önemli bir konu başlığı. Bugün geldiğimiz noktadakamu çalışanı memur, işçi, geçici işçi, sözleşmeli işçi, alt hizmet alımlarıgibi karmaşık ve birbiri arasında uyumsuzluğu yoğun olan bir yapımız var. Onedenle başarabilirsek kamu çalışanı veya kamu personeli reformunu bir bütünolarak alarak mevcut olan karmaşık yapının ilave kargaşını ve karmaşıklığınıarttıran değil, sistemi yeniden kurgulayan, A’dan Z’ye yeniden kamu çalışanıstatüleriyle şekillendirebilen bir yapıyı çalışıp da bir bütüncül bakışınayaklarına doğru koyabilirsek çalışanımız da ülkede bu anlamda çok daha rahatedecek ve geleceğe çok daha bilerek, sistematiği doğru kurgulanmış bir yapıylayürüyecektir. Şuanda sistemin çok farklı alanlarıyla çok farklı sıkıntılarıvar. Bu anlamda bu yükü arttıran bir bakışı, hızla bunu mu yapalım yoksa hızlabir kamu personel reformunu başararak bütün hepsini bunun içinde çözmek mi dahadoğru bunu herhalde ikinci söylediğim daha doğru ama daha zor. Onu hükümetolarak değerlendireceğiz. Süreci önceliklemeyi ona göre şekillendireceğiz.Şuanda hükümetin bu anlamda vereceği karara göre bir çalışma yol haritasıbelirleyeceğim. Bu mu olacak o mu olacak hükümetin bakış açısına göre ben yolharitamı belirleyeceğim” değerlendirmesinde bulundu.

“Ekonomik dinamiklerin sisteme pozitif katkı sağlaması adına budeğerlendirmeler, kararlar alındı”

Dün Başbakan Binali Yıldırım’ın taksit sayılarının 9 aydan12 aya çıkarılmasıyla ilgili düzenlemelere ilişkin açıklamalarınınhatırlatılmasının üzerine Müezzinoğlu, “Bunu bizim EKK’nın aldığıdeğerlendirmeler sonucu uzun süredir zaten kamuoyunun bu anlamda bir talebivardı. Buradaki taksitlendirmede büyük oranda yerli üretimin alanlarınınteşviki değerlendirilmesi de gündeme alındı. Ekonomik dinamiklerin sistemepozitif katkı sağlaması adına bu değerlendirmeler, kararlar alındı. Ben birekonomi uzmanı değilim. Çok fazla yorum yapacak konumda da değilim” diyekonuştu.


Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2016, 12:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER