Bakan Özlü,ERDEMİR ve Belediye´yi ziyaret etti

Bakan Özlü,ERDEMİR ve Belediye´yi ziyaret etti

Bakan Özlü,ERDEMİR ve Belediye´yi ziyaret etti



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Kdz Ereğli İlçesine gelerek Ereğli Demir ve Çelik Fabrikasını (ERDEMİR ) ve  Kdz Ereğli Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü İlçede ilk olarak ,Ereğli Demir ve Çelik Fabrikası (ERDEMİR) i gezdi.Erdemir Ar-Ge Merkezinde şirket ile ilgili bilgi aldı. Zonguldak Valisi Ali Kaban, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoglu, Özcan Ulupınar, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, İlçe Başkanı Fatih Çakır ve ilçe protokolü daha sonra tesisi gezdi.Bakan Özlü ERDEMİR ziyaretinin ardından , beraberinde Protokol üyeleri ile birlikte Ereğli Belediyesini ziyaret etti.Bakan Özlü, bakanlık ve hükümet olarak Kdz.Ereğli Belediyesinin çalışmalarına destek vereceklerini söyledi.Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, ilçe protokolü, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri ile vatandaşlar tarafından Belediye girişinde karşılanan Bakan Özlü, Kdz.Ereğli’de kendisine gösterilen ilgiye teşekkür etti.

UYSAL, ÇALIŞMALARI ANLATTI..

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, ziyareti nedeniyle Kdz.Ereğli halkı adına Bakan Özlü’ye teşekkür ederek, görev süresi içinde yapılan çalışmaları içeren bir sunum gerçekleştirdi. Başkan Uysal, sunumun ardından Bakan Özlü’ye, Gülüç Irmağı projesini de içeren ve bakanlık desteğini gerektiren 2 ayrı dosya sundu.

ÖZLÜ: FİLYOS 12 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Zonguldak ve Ereğli temaslarını değerlendiren Bakan Özlü; “Uzun zamandır Zonguldak ve Ereğli’ye gelmeyi istiyordum. Bu bölgenin kalkınmasında önemli bir rolü olacak olan Filyos Endüstri Bölgesi ile ilgili hem incelemelerde bulunmak hem de bölgedeki arkadaşlara müjde vermek için buradayım. Hukuki bir dava vardı, bu süreç 2 hafta önce olumlu sonuçlandı. Filyos bölgesinde 168 hektarlık bölgede, bir Endüstri bölgesi kuracağız. Aynı yerde bir limanımız var. Liman inşaatı devam ediyor. İnşallah 7 Aralık’ta Başbakanımız buraya teşrif edecekler. Liman şantiyesinin temel atma törenini yapacağız. Limanla birlikte Endüstri bölgesindeki faaliyetlere başlıyoruz. Bu bölgenin kalkınması için önemli bir proje.Endüstri Bölgesinin faaliyetlerini bakanlığımız yürütüyor ve bakanlığımızın öncelikli projeleri arasında. Bu endüstri bölgesi Türkiye’deki 5 endüstri bölgesinden birisi. Dünya çapındaki büyük şirketleri buraya davet edeceğiz, onlar yatırımlar yapacak. Yaklaşık 1,5 milyar dolarlık bir yatırım. En az 12 bin kişiye istihdam sağlayacak” dedi.

“ERDEMİR’LE METALÜRJİ FAKÜLTESİNİ KONUŞTUK”

Bakan Özlü, Erdemir’de gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin de, basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak Metalürji Fakültesi konusunu görüştükleri söyledi. Bakan Özlü; “Bugün o konuyu görüştük. Genel Müdürle ve başkanı çağırmıştık, geldi onunla da konuştuk. Sıradan bir fakülte olması değil, nitelikli bir eğitim kurumu olması amaçlanıyor. Detaylarını Genel Müdürle Ankara’da konuşacağız” dedi. Türk Metal Sendikası ile Erdemir arasındaki toplu sözleşme görüşmelerine ilişkin bir soruyu da yanıtlayan Bakan Özlü, ‘Konudan haberim var, çözülür’ dedi.

‘ÇALIŞMALARINIZLA GURUR DUYDUM’

Bakan Özlü, açıklamalarının ardından Kdz:Ereğli Belediye Başkanlığı anı defterini imzaladı. Bakan Özlü deftere; “Çok değerli başkanım, uzun zamandır Ereğli’ye gelmeyi istiyordum. Nasip bugüne imiş. Çalışmalarınızla gurur duydum. Başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum. Bakanlık ve hükümet olarak daima arkanızda olduğumuzun bilinmesini rica ediyorum. Allah muvaffak etsin” diye yazdı.

Bakan Özlü’nün Kdz.Ereğli Belediyesini ziyaretine Zonguldak Valisi Ali Kaban, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu, Özcan Ulupınar, Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol ve çok sayıda partili katıldı. 


 

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2016, 18:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER