Bakan Özlü’ye doğum günü sürprizi

Bakan Özlü’ye doğum günü sürprizi

Bakan Özlü’ye doğum günü sürprizi
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü bir dizi ziyaretlerde bulunmak için Zonguldak’ın Ereğli ilçesine geldi. Bakan Özlü 54. yaş gününü sanayici ve iş adamları ile birlikte katıldığı akşam yemeğinde kendisi için hazırlanan pasta ile kutladı.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Zonguldak Valisi Ali Kaban, AK Parti Zonguldak milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu ve Özcan Ulupınar ile birlikte Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Belediye Başkanlığını ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal tarafından karşılanan Bakan Özlü, kendisinden talep edilen konularla ilgili çalışma yapacağını söyledi. Ereğli Belediyesi’nin ardından Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden Bakan Özlü, Başkan Yaşar Tetiker’den Ereğli ekonomisinin durumu ve beklentileri hakkında bilgi aldı. Özlü daha sonra sanayici ve iş adamları ile birlikte Kdz. Ereğli TSO tarafından düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi.
Bakan Özlü’ye 54. yaş günü sürprizi
AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, konuşması sırasında bugün 54. yaşında giren Bakan Faruk Özlü için hazırlanan doğum günü pastasını istedi. Çaturoğlu, 54. yaş gününü ailesinden ve çocuklarından uzakta kendileri ile birlikte kutlayan Bakan Faruk Özlü’ye teşekkür ederek uzun ömürler diledi. Sürpriz doğum günü pastası karşısında heyecanlanan Bakan Özlü, pastadaki mumları üfledikten sonra “Arkadaşlar çok teşekkür ederim. Ben 19 Kasım 1962 doğumluyum. Bu gün bir yerde 19 Kasım 2016 yerine 1962 yazıyordum. Orada fark ettim. Teşekkür ediyorum” dedi.
Bakan Özlü: “Türkiye bu zorlu süreçten dahada güçlenerek çıkacaktır”
Daha sonra sanayici ve iş adamlarına hitaben bir konuşma yapan Bakan Özlü, Türkiye’nin son 1-2 yıl içerisinde çok önemli badireler atlattığını söyledi. Tüm yaşananlara rağmen Türkiye ekonomisinin halen çok güçlü olduğuna vurgu yapan Özlü “Son birkaç yılda, gerçekten de çok büyük hadiseler yaşadık, nice badireler atlattık. Özellikle Suriye ve Irak’ta yaşanan gelişmelerin ülkemiz üzerinde çok ciddi bir yük oluşturduğunu görüyoruz. FETÖ, PKK ve DAEŞ gibi üç terör örgütüyle birden mücadele ediyoruz. Buna rağmen, dimdik ayaktayız. Buna rağmen, gücümüzü ve enerjimizi koruyoruz. Dünyada birçok ülke, eğer Türkiye’nin yaşadıklarına maruz kalsaydı, muhtemelen çok büyük ve derin krizler yaşıyor olurdu. Türkiye’nin ise temel makro ekonomik göstergelerinde bir sıkıntı bulunmuyor. Son günlerde dövizde bir hareketlilik yaşanıyor. Ancak bu hareketlilik, dünyanın ülkesinde yaşanıyor. Biz bu hareketliliğin, ekonomi üzerinde çok ciddi bir etki oluşturmasını beklemiyoruz. Dün bu konuyla ilgili Ekonomi Koordinasyon Kurulu’muz da bir toplantı yaptı, gereken kararları aldı. İş dünyamız hükümetimize güvensin. İş dünyamız, Türkiye’ye güvensin. Herkes işine gücüne bakmaya devam etsin. Yatırım yapacak olan yatırımını yapsın. Türkiye, bu zorlu süreçten daha da güçlenerek çıkacaktır. Özellikle 2017’den itibaren Türkiye’nin hızlı bir büyüme dönemine gireceğine inanıyorum dedi
Başkanlık açıklaması
Bakan Özlü konuşmasına şöyle devam etti:
Biliyorsunuz, şu anda Başkanlık sistemiyle ilgili bir anayasa çalışması gündemde. AK Parti’nin hazırladığı ve MHP’ye sunduğu tasarı, muhtemelen yakında TBMM gündemine gelecektir. TBMM’de 330’u geçersek, bir referandum söz konusu olacak. Ancak biz 367’yi de geçsek, bu sistem değişikliğine milletimize, sizlere sormamız gerektiğine inanıyoruz. Bu süreci doğru ve hızlı bir şekilde tamamlayacağız. Türkiye’nin ihtiyacı olan, hızlı ve etkin çalışan, iyi denetlenen, demokratik normlara ve evrensel teamüllere uygun bir sistem oluşturacağız. Bu değişikliğin de Türkiye’yi, özellikle de ekonomimizi çok olumlu etkileyeceğini ve bu etkiyi, 2017’den itibaren hissedeceğimizi düşünüyorum. Böyle bir sistem değişikliğine olan ihtiyacı iş dünyamızın çok iyi anladığını, çok iyi idrak ettiğini tahmin ediyorum. Sizlerin bu sürece azami katkı vereceğinizi, sizlerle ve milletimizle birlikte, ülkemiz için en uygun sistemi geçireceğimize inanıyorum.”
Bakan Özlü konuşmasının ardından Kdz. Ereğli TSO tarafından düzenlenen toplantıda sanayici ve işadamlarının sorunlarını dinleyip, taleplerini not aldı.
Bakan Özlü toplantının ardından Kdz. Ereğli’den ayrıldı.
Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2016, 13:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER