Balcı,Ereğli için beklediğimiz bir seçimdi

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili aday adayı Yaşar Balcı, 7 Martta gerçekleştirilen eğilim yoklamasında çıkan sonucu Gündem’e değerlendirdi.

Balcı,Ereğli için beklediğimiz bir seçimdi

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili aday adayı Yaşar Balcı, 7 Martta gerçekleştirilen eğilim yoklamasında çıkan sonucu Gündem’e değerlendirdi.

Eğilim yoklamasında çıkan sonuçtan memnun olduğunu dile getiren Balcı, kendisine destek veren vermeyen tüm üyelere teşekkür etti.

1577 üyenin oyunu olarak Ereğli’de birinci sırada çıkan Balcı, ”Ereğli bölgesinden üyelerin %60’ının desteği ile birinci çıkmış olmam beni mutlu etti.Bu da gösteriyor ki Ereğli İlçe örgütündeki Cumhuriyet Halk Partililer ile tabanda yaşayan ve halkın içinde yaşayan insanlar Ereğli adayının Yaşar Balcı olduğuyla ilgili bir kanaat oluşturmuştur ve Ereğli’de güçlü bir isim olduğum sonucu ortaya çıkmıştır” dedi.

“EREĞLİ İÇİN BEKLEDİĞİMİZ BİR SEÇİMDİ”

Zonguldak’ı kucaklayan bölgede sevilen, sayılan ve kucaklayıcı insanlarla liste oluşturulduğu takdirde Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar olacağını belirten Balcı şunları söyledi; “7 Mart’ta yapılan Eğilim yoklaması milletvekili aday adayı belirleme seçimi oldukça başarılı geçti. Katılımı çok düşük olmayan Ereğli için beklediğimiz bir seçimdi, Ereğli’de %58 katılım olan bir ön seçim yaşadık, Bu önseçim sonucunda üyeler tercihlerini yaptılar. Ereğli bölgesinden üyelerin %60’ının desteği ile birinci çıkmış olmam tabi beni mutlu kıldı. Bu da gösteriyor ki Ereğli İlçe örgütündeki Cumhuriyet Halk Partililer tabanda yaşayan ve halkın içinde yaşayan insanlar, Ereğli adayının Yaşar Balcı olduğuyla ilgili bir kanaat oluşturmuştur. Ereğli’de güçlü bir isim olduğum sonucu ortaya çıkmıştır, buda beni mutlu etmiştir. Üyelerimin teveccühüne desteğine mazhar olduğum için sonuçtan memnunum,

“GENEL MERKEZİMİZ SANDIKTAN ÇIKAN SONUCU DEĞERLENDİRECEKTİR”

Zonguldak genelinde ilk üç yâda dört’e girememiş olmamın sıralamada beşinci sırada olmam bir şey ifade etmiyor, sonuçta Zonguldak bölgesi genel merkez yoklaması ile belirlenecek bir il olduğu için, bu yapılan eğilim yoklaması sadece Parti meclisinin alacağı kararda, sağlıklı karar alabilmesi açısından katkı sağlayacak birkaç kriterden bir tanesidir,

“BEN GÖREVİMİ YAPTIM DİYE DÜŞÜNÜYORUM”

Dolayısıyla parti meclisi ve Merkez yürütme kurulu Zonguldak ilindeki sıralamayı belirlerken, bu sandıktan çıkan sonuçlar ile adayların aldığı oylar ve bölgedeki başarılarını değerlendirip bir sonuç çıkaracak ve diğer kriterleri de kamuoyu yoklamaları ve halkın anket sonuçları ile halkın ankete verdiği cevapları da dikkate alarak, siyasi partideki hizmetleri ve bölgelerindeki başarıları da dikkate alınarak birçok kriteri bir araya getirip, Cumhuriyet halk partisi Zonguldak milletvekili aday listesinin 5 tanesini belirlemiş olacak, hâlihazırda ben görevimi yaptım diye düşünüyorum, Ereğli’de yapılan eğilim yoklamasında, Ereğli’de bulunan bütün üyelerime oy veren, vermeyen herkese teşekkür ediyorum, sonuçta bir demokrasi yarışıdır. Herkesin beni seçmesi gibi bir olgu yoktur zaten, katılan katılmayan herkese destek veren, sandık başında görev yapan müşahitlerimiz dâhil, kısacası herkese çok teşekkür ediyorum,”dedi.

“BEN ZONGULDAK’TA CUMHURİYET HALK PARTİSİNİN KAZANACAĞINA İNANIYORUM”

Eğilim yoklaması sonuçlarının Genel merkez tarafından iyi analiz edilip, Ereğli halkının beklediği ve beklentilerine cevap verecek bir liste yapıldığı takdirde CHP’nin Zonguldak’ta iktidar olacağını ifade eden Balcı konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “İnşallah bu eğilim yoklaması sonuçları genel merkez nezdinde çok iyi analiz edilir ve Ereğli halkının beklediği, beklentisine cevap verecek liste yapıldığı takdirde Zonguldak’ta iktidar olmamız içten bile değil, Ben Zonguldak’ta Cumhuriyet Halk Partisinin kazanacağına inanıyorum, Bunun için çalışmalarıma 3 ay öncesinden başladım ve devem edeceğim inşallah genel merkezimizde Zonguldak’ta yaşayan seçmenlerin duygularına paralelinde bir karar çıkar, Zonguldak’ı kucaklayan, bölgede sevilen sayılan kucaklayıcı insanlarla liste oluşturur ve bu liste sonucunda da Cumhuriyet halk partisi iktidar olur diye umuyorum ”

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2015, 12:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER