BALIK TUTARKEN SUYA KAPILARAK KAYBOLDU

Balık tutan 22 yaşındaki genç, Filyos Çayında kayboldu. Genç acil tıp teknisyenini arama çalışmaları sürüyor.

BALIK TUTARKEN SUYA KAPILARAK KAYBOLDU
gundemeregli.com-Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde balık tutan 22 yaşındaki genç, Filyos Çayında kayboldu. Genç acil tıp teknisyenini arama çalışmaları sürüyor. 

Olay, dün akşam 19.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Çaycuma´da oturan Yusuf Zoroğlu (22) balık tutmak için Filyos Irmağı’na geldi. Bir süre balık tutan Zoroğlu dengesini kaybedip suya düştü. Çevredeki balıkçılar suya düşen Yusuf Zoroğlu’nu kurtarmak istedi. Yağmur sebebiyle suların yükselmesi üzerine vatandaşlar Zoroğlu´nu kurtaramadı. Irmakta kaybolan genç için jandarma ve AFAD ekiplerine haber verildi. Gece saatlerinde nehir kenarında arama yapan ekipler Zoroğlu´na ulaşamadı. Havanın karanlık olması sebebiyle arama ve kurtarma çalışmaları sabah saatlerinde tekrar başladı. Zonguldak İl Afet Acil Durum Müdürlüğü su altı arama ekipleri ile Çaycuma Belediyesi kurtarma ekipleri olay yerine geldi. Aynı zamanda jandarma ekipleri de çevrede güvenlik önlemi aldı. Dalgıçlar ırmağa girerek suda kaybolan Yusuf Zoroğlu’nu arama çalışmasına başladı. 



“OĞLUM ASKER KAÇAĞIYDI”

Suda kaybolan Yusuf Zoroğlu’nun babası Cengiz Zoroğlu oğlunun askerden kaçtığını ve askeri cezaevinden de 1 hafta önce çıktığını belirtti. Geçen hafta terminalden oğlunu otobüse bindirdiğini ifade eden baba, Otobüse bindikten sonra Bakacakkadı’da araçtan inmiş. Otobüsteki muavinler oğlumun araçtan indiğini bana söylediler. Oğlum Balıkesir Edremit’te askerdi. Bundan 1 hafta önce askerden kaçtı ve cezaevinde kaldı dedi. 

Vatandaşlardan Hayri Öztürk ise, “Dün akşam iftar saati idi, buraya geldi. Balık tutuyordu. Bir anda dengesini kaybetti ve suya düştü. Kendimiz aramaya çalıştık suyun derin olmasından dolayı suya giremedik diye konuştu. Yusuf Zoroğlu’nun Bartın Turgut Işık Sağlık Meslek Lisesi okulundan mezun olduğu ve acil tıp teknisyeni olarak stajyer olduğu öğrenildi.



İHA BALIK TUTANLARI HABER YAPMIŞTI

Öte yandan İhlas Haber Ajansı´da geçtiğimiz hafta Filyos Çayı kenarında balık tutan vatandaşların yaşadığı tehlikeyi haber yapmıştı. Çaycuma Belediyesi´de nehir kenarında balık tutmanın tehlikeli olduğunu belirten uyarı tabelaları asmıştı. Yaklaşık iki sene önce ırmağın bulunduğu yerde iki yakayı birbirine bağlayan köprü çökmüş ve köprünün üzerine seyir halde olan bir minibüsle yaya olarak köprüden geçen vatandaşların sulara kapılmasıyla 15 kişi hayatını kaybetmiş ve halen kayıp olan dört kişiye de ulaşılamamıştı. 

Kaybolan gencin Filyos Irmağı’nda arama çalışmaları devam ediyor.


Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2014, 10:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER