Balıkçı kulübelerinin yıkımı sürüyor

Zonguldak’ta yaklaşık 40 yıldan bu yana balıkçı kulübeleri olarak kullanılan binaların yıkımı sürüyor.

Balıkçı kulübelerinin yıkımı sürüyor
Zonguldak’ta yaklaşık 40 yıldan bu yana balıkçı kulübeleri olarak kullanılan binaların yıkımı sürüyor. 
Zonguldak Valiliği tarafından Karakum mevkiinde bir süre önce yıkım kararı alındı. Yaklaşık 42 adet balıkçı kulübesinin yıkımına başlandı. Milli Egemenlik Caddesi üzerinde dolgu çalışması ile birlikte yaklaşık 50 dönüme çıkarılacak alanda rekreasyon projesinin yapılmasına karar verildi.
Proje kapsamında alanda bulunan balıkçı kulübelerinin birkaçı geçtiğimiz günlerde yıkıldı. İl Özel idaresi ekiplerince devam eden yıkımda polis ekipleri de geniş güvenlik önlemi aldı.
Balıkçı kulübelerinin yıkımı öncesinde yetkililerin kendileriyle görüşmesi gerektiğini söyleyen Bayram Yılmaz, “Çekekler yıkılıyor. Bunun sebebini ne biz biliyoruz ne de yetkililer biliyor. Buradaki yıkımın, neden nasıl olduğunu bilen yok. Tarifi güç bir durumdayız. Burada 44 çekeğin yıkıldığı zannediliyor ama burada 8-10 bin kişinin hayalleri yıkıldı. Er geç bir gün bize hesabını verecekler. Vali bey buraya belki çok güzel şeyler yapılacak. Tamam kabulüz. Gezi yolu, sosyal tesisler yapılır. Ama şurada 44 insan mağdur oluyor. İçlerinden 3-5 insan çağırıp da ‘kardeşlerim, ben burayı yıkacağım. Projem var’ demeliydi. En azından buradaki insanların fikrini almaya, buradaki insanların gönlünü almasını bilemez miydi?” dedi.

“2016 YILI FELAKETİMİZ OLDU”
Balıkçı kulübesinin yıkılışı nedeniyle gözyaşlarına boğulan Namık Üçler, “Zonguldak’ta yaşamak bir şeref. Babam beni buraya 11 yaşımda getirdi. Keşke getirmeseydi. Bana burayı sevdirmeseydi. Sene 2016, bizim felaketimiz oldu. Ama şeriatın kestiği parmak acımaz. Vatanımıza, milletimize, özellikle Zonguldak halkına eğer gezi parkı yapılacaksa helal hoş olsun. Çok doluyum. Başka diyecek bir şeyim yok” diye konuştu.
Defterdarlık gözetiminde devam eden yıkım çalışmaları bir süre sonra sona erecek.
Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2016, 12:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER