BALIKLARDAKİ YARALAR KORKUTUYOR

BALIKLARDAKİ YARALAR KORKUTUYOR
gundemeregli.com- Zonguldak´ta ırmaktaki balıkların büyük bir bölümünde görülen ilginç yaralar, çevrede oturan vatandaşlar ile amatör balıkçıları korkutuyor.
Kozlu beldesi Ilıksu mevkiinde akan ırmaktaki balıklardaki ilginç yara korkutuyor. Irmakta yaşayan küçük ve büyük balıkların tamamında görülen yaralar, genelde balıkların sırt ve karın bölgelerinde yer alıyor. Yara nedeniyle balıkların fazla hareket edemediği görülürken, balıkların deri altındaki etlerinin bile dışarıya çıkması ise şaşırtıyor. Yaraların balıklarla birlikte büyüdüğünü belirten çevre sakinleri, sürecin balık ölümleriyle devam ettiğini ifade etti. Geçtiğimiz yıl da aynı yaraların balıklarda görüldüğünü belirten bir vatandaş, Balıklar, taş atmış ve yaralamış gibi görünüyorlar. Balıkların büyük bölümünde bu yara var. Bu kadar balığı taş atıp, yaralamak mümkün değil. Yukarı bir bölgeye asfalt tesisi kurulmuş, acaba zehirli bir atık mı bırakıyor. Deterjanlar, her türlü atık bu ırmağa bırakılıyor. Bu sebeplerden olabilir dedi.
Amatör olarak balık avlayan vatandaşlar da ırmakta akmaya başlayan köpük ve kabarcıklarla bu yaraların başladığını ileri sürdü. Balıklardaki yaraların mantar hastalığından kaynaklandığını söyleyen bazı vatandaşlar, balık ölümleri ve hastalıklarıyla ilgili herhangi bir araştırma yapılmadığını öne sürdü. Yaralı ve hasta balıkları, kedi gibi bazı karasal hayvanların da yediğini söyleyen vatandaşlar, yetkililerin inceleme başlatmasını istedi.
Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2012, 10:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER