BANKAMATİKTE İŞLEM YAPTIKTAN SONRA HESABINDAN 4 BİN TL PARA ÇEKİLDİ

Bir bankaya ait ATM cihazına kart kopyalama cihazı yerleştirildiği iddiasıyla 2 kişinin dolandırıldığı ileri sürüldü. Banka müşterisi olan Yasin T. adlı vatandaş bankamatikte işlem yaptıktan sonra hesabından 4 bin TL para çekildiğini ve mağdur olduğunu söyledi.

BANKAMATİKTE İŞLEM YAPTIKTAN SONRA HESABINDAN 4 BİN TL PARA ÇEKİLDİ
gundemeregli.com-Bartın´da bir bankaya ait ATM cihazına kart kopyalama cihazı yerleştirildiği iddiasıyla 2 kişinin dolandırıldığı ileri sürüldü. Banka müşterisi olan Yasin T. adlı vatandaş bankamatikte işlem yaptıktan sonra hesabından 4 bin TL para çekildiğini ve mağdur olduğunu söyledi. 

Edinilen bilgilere göre, olay, 12 Temmuz’da Bartın merkezde bulunan bir bankanın ATM cihazında meydana geldi. Yasin T. isimli bir kişi banka kartı ile bir bankaya ait ATM cihazından hesabına baktı. Olaydan 1 gün sonra Kastamonu’ya giderek, tekrar banka kartından kirasını ödemek için işlem yapmak istedi. ATM´nin kartını reddetmesi üzerine şüphelenen Yasin T., daha sonra müşteri hizmetlerini arayarak işin aslını öğrendi. Yasin T.’nin hesabında bulunan yaşlaşık 4 bin TL paranın İstanbul Ümraniye’den çekildiği öğrenildi. Kastamonu’da emniyete giden Yasin T., şikayette bulundu. Aynı gün bir başka banka müşterisinin de hesabından aynı yöntemle alışveriş yapıldığı öğrenildi. Emniyet yetkilileri olayla ilgili banka yetkililerine bilgi verdi. Banka yetkilileri konuyla alakalı kendilerine herhangi bir bireysel başvuru gelmediğini, emniyetin kendilerine gelen şikayet hakkında bilgi verdiklerini söyledi. Ayrıca banka tarafından olayın yaşandığı ATM cihazlarının incelemeye alındığı ve konunun araştırıldığı öğrenildi.

12 Temmuz’da Bartın’daki banka şubesinde bulunan ATM’den işlem yapan Yasin T, “Ben Cumartesi günü Bartın’daydım. O gün bir bankanın ATM’sinden işlem yaptım. Ertesi gün Kastamonu’ya geçtim. Kastamonu’da kiramı yatırmak için banka ATM’sine gittim. Kartımı ATM’ye taktım. Kartı anında geri verdi. Tekrar denedim, yine geri verdi. Müşteri hizmetlerini aradım. Sonra anladık ki hesabımdaki parayı İstanbul Ümraniye’den çekmişler. Bartın’daki banka şubesinden de onlarca kişi mağdur olmuş durumdadır. Aradık, görüştük parayı bizim çekmediğimiz anlaşıldı. 4 bin TL’ye yakın bir para gitti. Ama parayı bana iade edecekler” dedi.
Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2014, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER