”BAŞARI KAVGA İLE ELDE EDİLMİYOR”

”BAŞARI KAVGA İLE ELDE EDİLMİYOR”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan, Kdz.Ereğlililer Derneği´nin geleneksel hale getirdiği köy ve mahalle muhtarlarına verdiği iftar programında ilçede yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler verdi. Milletvekili seçildiği günden buyana kavgalar, polemiklerden uzak durduğunu belirterek sözlerine başlayan Candan, Her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğunu belirterek milletvekili seçilmesinin ardından 2 yıl 2 ay geçtiğini söyleyerek yapılan hizmetlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

“YILAN HİKAYESİNE DÖNEN BİR YOLA SÖZ VERDİK “

Candan´ın yaptığı konuşma da “2 Yıl 2 ayda neler yapılır bilmiyorum. İlk Kandilli-Ereğli yolundan başladık. Yılan hikayesine dönen bir yola söz verdik, tuttuğumuzu da sanıyorum. Bir iki ufak sorun var derenin öteki tarafı bize aittir değil. Üzerine düşen görevi oradaki arkadaşlar yapacaktır diye tahmin ediyorum. Organize Sanayi Bölgesinde güzel bir yol yaptık.

“VAR GÜCÜMÜZLE ORADA ÇALIŞIYORUZ”

Ereğli-Devrek karayolunu görüyorsunuz çalışmalar aynen devam ediyor. O yol üzerindeki köylülerimiz, muhtarlarımız çok iyi bilirler ben defalarca söyledim orası bir patika yoludur. İnşallah bunu bizim dönemimizde bitirmek istiyoruz. Var gücümüzle orada çalışıyoruz, oradaki çalışmaları da görüyorsunuz. Ufak tefek aksaklıklar var bizim tarafımızdan değil oradaki köylüler tarafından çıkartılıyor biz bunları çözeceğiz.

“KARAYOLLARINA GİDİP OKULLAR AÇILMADAN YAPILMASININ BİZZAT TALİMATINI VERDİM”

Bizim belki seçim sürecinde söylemediğimiz Devrek yol ayrımındaki köprülü kavşağı görüyorsunuz, devasa bir yapı oluyor orada. İnşallah orada trafik sıkışmayacak. İstanbul tarafından gelenler direk şehir içerisine trafik ışıklarına yakalanmadan geçebilecektir. Onu söylemediğimiz halde vaatte bulunmadığımız halde yaptırıyoruz. Bu çünkü Ereğli´nin olmazsa olmazlarındandı. Kepez, Gülüç tarafında üst geçitler yapıldı çünkü orada ciddi kazalar yaşandı. İmam Hatip önünde bir kaza oldu genç bir kızımız kaza geçirdi, kendi çocuğum gibi üzüldüm. Ondan önce ben Karayollarına gidip okullar açılmadan yapılmasının bizzat talimatını verdim sonra böyle bir olay oldu, takdiri ilahi diyeceğiz ama ben kendi şahsım için söylemiyorum ben Haziran ayında gitmiştim fakat resmi prosedürleri biliyorsunuz bazı işler istediğiniz hızda olmuyor maalesef.

“ALAPLI´YA 5 MİLYON TL´LİK DERİN DEŞARJ YAPTIRIYORUZ”

Alaplı´nın üst geçidinin proje çalışmaları sürüyor, Alaplı´ya 5 milyon TL´lik derin deşarj yaptırıyoruz. Alaplı deresinin önüne bir mendirek yaptırıyoruz, Fatih köprüsü bitmek üzere.

“BİZ ELİMİZİ ÇABUK TUTTUK, EREĞLİ´YE YAKIŞIR BİR ADLİYE BİNASI YAPILIYOR”

Ereğli´ye bir Adliye sarayı yaptırıyoruz. Hakikaten Ereğli´ye yakışmayan bir bina adliye sarayı. Benim Ereğli´ye girişte Ereğli bir Avrupa kenti diye yazdıktan sonra, bir şehir meydanının olmaması, döküntü bir adliyenin ve yıkıntı bir kaymakamlık binasının olması bu bölgenin milletvekili olarak benim ağrıma giden bir olay. Biz elimizi çabuk tuttuk, Ereğli´ye yakışır bir Adliye binası yapılıyor. İnşallah önümüzdeki günlerde oradaki Kaymakamlığı da kaldırılsın istiyoruz, orası aşağısı oyulsun 3 katlı otopark olsun dedik, çünkü park edecek yer bulunmuyor, her taraf sıkışık. Oranın üstü de Avrupa kentine kentin girişinde yakışan Avrupa kentine yakışır bir kent merkezi olmasından yanayız. Yerel yönetimlerin bunu dikkate almalarını arzu ederiz.

“KÖYLERİN SUSUZLUK SORUNUNU KÖKTEN ÇÖZECEĞİZ”

Köylerimizin en büyük problemi susuzluktur. Bir tane Alaplı´ya bir tane Ormanlı diğeri de Çaylıoğlu olmak üzere 3 adet büyük gölet yaptırıyoruz. Dolayısıyla köylerin susuzluk sorununu kökten keseceğiz. Ereğli´deki eğitime verilen önemi biliyorsunuz biz Ereğli´de turizm otelcilik lisesi açıyoruz. Fen Lisesi yapılıyor, İmam Hatip´in orta kısmı için 17 dönümlük arazinin tahsis edilmesini Başbakanlıktan çıkardık o yapılıyor bunun haricinde bölgeye 11 tane okul yapılıyor.

“YANLIŞLARIMIZI LÜTFEN SÖYLEYİN”

Karadeniz Ereğli´nin son yıllarda aldığı en yüksek yatırımlardan bir kaç tanesidir. Bilmiyorum belki ben milletvekili olduğum için çok iyisin çok iyisin diyorlardır ama ben tüm samimiyetimle soruyorum bu 2 yılda gördüğünüz devlet yatırımları gerçekten böyle devam mı ediyordu, böylemiydi bu bizimle mi geldi bunu takdirinize bırakıyorum. Yanlışları lütfen bize söyleyin nerede yanlış yapıyoruz nerede hata yapıyoruz ben de üzerime düşen görevi yapayım.

“BİZ ORTADA ŞOV PEŞİNDE OLABİLİRDİK AMA BÖYLE BİR DERDİMİZ YOK”

Bu hizmetlerin hepsi buraya kavga ile gelmez, gelmezdide. Biz mümkün oldukça kendi işimize baktık, biz ortada şov peşinde olabilirdik ama böyle bir derdimiz yok. Ben akademik kariyerimde en üst seviyeye gelmişim bundan sonra bu kente hizmet etmekten başka beklentim yok. Bu hizmeti yaparken bu hizmetlerde aksama olmasın, aman bu hizmetler daha hızlı daha çok olsun. İnsanların ömrünün nerede olacağının kimsenin garantisi yok, biz bugünü yaşamak zorundayız yarının garantisi yok. Eğitim konusunda meslek yüksek okulu kazandırdık Karadeniz Ereğli´ye aynı zamanda bir tane fakülte geldi.

“BU KENTE YAKIŞIR FAKÜLTE VE YÜKSEK OKUL BİNASI YAPILACAKTIR”

Şunu söylemiştim bu kentte fakülte yok, yüksek okul yok, eleştirisinden çok evet fakülte de var yüksek okul da var ama biz biran önce alt yapıları tamamlamamız gerekiyor. Binaları ve yerleri biran evvel hazırlayıp Avrupa kenti olan Karadeniz Ereğli´nin Avrupa kentlerindeki kampüslere yakışır üniversitelere yakışır bir binaların olmasını arzu ediyoruz. Bu da Karadeniz Ereğlililere düşüyor zannederim bu mesaj alınacaktır ve bu kente yakışır fakülte ve yüksek okul binası yapılacaktır. Devlet Su İşleri ile ilgili bir çok yatırımlar var, alt yapı çalışmaları da sürüyor

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2013, 08:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER