“Basit bir olay için başka canlar yanmasın´´

Ağaçtan düşüp hastaneye getirilen 75 yaşındaki babasının ölümüne sebep olan olayla ilgili konuşan Sedat Kurt, “Basit bir olay için başka canlar yanmasın diye olayı mahkemeye taşıdık” dedi.

“Basit bir olay için başka canlar yanmasın´´
Zonguldak’ta ağaçtan düşüp hastaneye getirilen 75 yaşındaki babasının ölümüne sebep olan olayla ilgili konuşan Sedat Kurt, “Basit bir olay için başka canlar yanmasın diye olayı mahkemeye taşıdık” dedi. 
20 Ekim 2009 tarihinde meydana gelen olayda 75 yaşındaki Hakkı Kurt isimli yaşlı adam, meyve toplarken ağaçtan düştü. Olay sonrası yakınları tarafından hastaneye götürülen Hakkı Kurt’a ilk müdahaleyi doktor A.T. gerçekleştirdi.
Kurt’un yakınlarına yaralının tetanos aşısının olup olmadığını soran doktor, yaşlı adamın aşısının olduğu cevabını alınca talihsiz adamı aşı yapmadan yarayı dikerek taburcu etti. Olaydan 10 gün sonra tekrar rahatsızlanan Hakkı Kurt, hastanede hayatını kaybetti.
Yapılan otopside tetanos olduğu ve bu sebeple öldüğü anlaşılan Hakkı Kurt’un yakınları Cumhuriyet Savcılığı’na başvurarak doktor A.T.’den şikayetçi oldu. Doktor hakkında ‘taksirle ölüme sebep olma’ suçundan hem hukuk hem de sulh mahkemesinde dava açıldı.
Dava sonrası İstanbul Adli Tıp Kurumu 1. İhtisas Kurulu tarafından hazırlanan raporda Doktor A.T.’nin tetanos aşısı uygulamaksızın hastayı taburcu etmesinin hastanın ölümünde etkili olduğu belirtildi. Çıkarıldığı mahkemece 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan A.T.’nin cezası Zonguldak Adliyesi 2. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından 50 bin 200 TL’lik para cezasına çevrildi.

“BAŞKA CAN YANMASIN”
Babasının ölümünden sonra zor günler geçirdiklerini ifade eden 41 yaşındaki Sedat Kurt basit bir olay sebebiyle başka insanların canının yanmaması için olayı mahkemeye taşıdıklarını ifade etti. Kurt, “Evin yakınında büyük bir ağaç vardı. Rahmetli nasıl düşüyorsa düşmüş. Atatürk Devlet Hastanesi’ne götürmüştüm. Doktor vardı, kendisi geldi baktı gitti. Dikiş atıldı. Yaklaşık 10 gün sonra ağrıları başladı. Ensesinde ağrılar başladı. Tekrar Atatürk Devlet Hastanesi’ne getirdik. Orada bir gün kaldı. Ertesi gün BEÜ Hastanesi’ne sevk ettiler. Yoğun bakıma aldılar. 19 gün orada kaldı. Uyuttular. Bir daha da uyanamadı. Büyüklerimiz var, onlar mahkemeye verelim dedi. Başkasının canının yanmamasını söylediler. Basit bir olay için başka can yanmasın diye olayı mahkemeye taşıdık. 115 bin lira tazminat aldık. Üç kardeş bu parayı aldık. Sonuçta insanız” diye konuştu.

KARAR, SAĞLIK BAKANLIĞI VE YÖK’E DE GÖNDERİLDİ

Mahkemede verilen karar, birçok doktorun ve vatandaşın karşılaşabileceği bir sorun olduğu için Tıp Fakültesi öğrencilerinin bu konuyla alakalı bilgilendirilmesi için YÖK Başkanlığı´na ve Acil Servis Bölümü’nde çalışan sağlık personellerinin bilgilendirilmesi için Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’ne gönderildi.
Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2015, 14:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER