Başkan Tekin’den taşeron işçilere büyük jest

Alaplı Belediyesi, taşeron işçilerinin bir önceki dönemden 3 aya varan birikmiş maaşlarını ödeyerek, çalışanlarına büyük bir jest yaptı.

Başkan Tekin’den taşeron işçilere büyük jest

Alaplı Belediyesi, taşeron işçilerinin bir önceki dönemden 3 aya varan birikmiş maaşlarını ödeyerek, çalışanlarına büyük bir jest yaptı.


1 ile 3 ay aylık birikmiş maaş tutarının, taşeron firmaların hesaplarına yatırılarak, taşeron işçilerin banka hesaplarına geçilmesi, işçilere adeta bayram havası yaşattı.

Önceki dönemde taşeron işçilerin maaşlarının ödenmesinde zorlukların yaşandığı ve bazı dönemlerde 5-6 aya kadar varan biriken maaş borcu nedeniyle taşeron işçilerinin zor dönemler yaşadığı Alaplı Belediyesi’nde, taşeron çalışanlarının 3 aya kadar düşürülebilen birikmiş maaş alacakları yeni yönetime devredilmişti. Cumhuriyet Halk Partili(CHP) Nuri Tekin’in Belediye Başkanlığında, yaklaşık 9 aydır maaşlarını her ay ödeme gününden önce alan taşeron işçileri, kendilerini mutlu eden büyük bir sürprizle karşılaştı. İki firmadaki 83 taşeron işçisinin, taşeron firmaların hak edişleriyle birlikte, Kasım ayı dahil olmak üzere, 3 aya varan toplam 340 bin lira tutarındaki birikmiş maaşları, taşeron firmalar kanalıyla banka hesaplarına yatırıldı.

Önceki dönemde zor günler geçiren taşeron işçileri, aydan aya düzenli olarak aldıkları maaşlarının yanı sıra, 3 aya varan birikmiş maaşlarını da alınca büyük bir sevinç yaşadı. Taşeron çalışanları, aralarından seçtikleri temsilciler vasıtasıyla gruplar halinde Belediye Başkanı Nuri Tekin’i ziyaret ederek, çalışanların emeğine duyduğu saygıdan dolayı teşekkür ettiler.

Taşeron çalışanlarını makamında ağırlayan Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, alın terine her zaman büyük bir saygı duyduklarını belirterek, “Biz göreve seçildikten sonra diğer çalışanlarımızla birlikte taşeron işçilerinin maaşını her ay, bir önceki aydan daha erken ödedik. Uyguladığımız ekonomi politikasıyla birlikte bütçemizi de iyileştirerek, taşeron çalışanlarının geçmiş dönemden kalan birikmiş maaş alacaklarının tamamını ödedik. Ayrıca, taşeron firmalar vasıtasıyla yeni dönem hizmet alımlarında, asgari ücret düzeyindeki maaşları yüzde 50’ye varan oranlarda yükselttik. Biz çalışanlarımıza sıkıntı yaşatmayacağız ki, onlardan verim alabilelim. Çalışanlarımızın mutluluğu bizim mutluluğumuzdur” dedi.

Göreve geldiklerinden bu yana, hiç kimsenin işine son vermediklerini, hiçbir siyasi ayrım yapmadıklarını da belirten Başkan Nuri Tekin, “Çalışanlarımıza karşı hiçbir ayrımcılık yapmadık, hepsine eşit mesafede yaklaştık. Bütün çalışanlarımızı kucaklayarak, iş barışını ve huzurunu sağlayıp, ekip ruhuyla işimize başladık.” dedi.

Güzel bir çalışma temposu yakaladıklarını ve bu çalışma temposunda çalışanların emeklerinin büyük olduğunu da hatırlatan Belediye Başkanı Nuri Tekin, “Çalışanlarımızın hakkını kesinlikle yemeyeceğiz ve haklarının tam karşılığını vereceğiz. Emekten ve emekçinin alın terinden yana olan tavrımızı bundan sonra da koruyacağız ve tüm çalışanlarımızla birlikte ilçemiz halkına en iyi hizmeti vermenin mücadelesi içinde olacağız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2015, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER