Başkan Uysal, Gazetecilerin sorularını yanıtladı

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr dr Hüseyin Uysal ilçede bulunan yaygın ve yerel basınla bir araya geldi.

Başkan Uysal, Gazetecilerin sorularını yanıtladı




Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr Dr Hüseyin Uysal ilçede bulunan yaygın ve yerel basın temsilcileri ile bir araya geldi.

Başkan Uysal Beraberinde Başkan Yardımcıları İbrahim Cöbek, Esra Alpago, Nazım Erdoğan ve Alptekin Dursun ile birlikte Belediye ait çay bahçesinde İlçedeki yaygın ve yerel basın temsilcileriile basın toplantısında bir araya gelerek soruları yanıtladı.

30 Mart seçimlerinin ardından ilk kez basın mensupları ile toplantı yapan Başkan Uysal, tüm katılan basın mensuplarına teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Bizler sizlerin sayesinde evlere giriyoruz, dükkânlara giriyoruz, kahvelere giriyoruz, sizler sayesinde halkımız bilgileniyor, Bunlardan dolayı sizlere tek tek teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Uysal basın toplantısındaki konuşmalarından satırbaşları;

“ OSMANLI ÇİLEĞİ FESTİVALİ ADI ALTINDA, DOLU DOLU BİR FESTİVAL OLACAK”

“En güzel şekilde festival yapacağız. Osmanlı Çileği Festivali adı altında, dolu dolu bir festival olacak. Ancak kimse çok büyük harcamaların yapıldığı festival beklemesin, bizlerin döneminde olmayacak. İlçe halkının, esnafımızın, herkesin mutlu olacağı, kazanacağı festival yapacağız. Tarihi de, bölgemizde Osmanlı Çileği´nin en verimli olduğu Mayıs ayının son haftasına denk getireceğiz.

“OSMANLI ÇİLEĞİ´NİN DE KARADENİZ EREĞLİ´DEN BAŞKA YERDE OLMADIĞINI HEPİMİZ BİLİYORUZ”

Hamsi Festivali´ni ise yapmayacağız. Çünkü ülkenin 81 ilinde sorsanız, Hamsi Festivali denince kimsenin aklına Karadeniz Ereğli gelmez.
Buradaki amacımız, isimler birileri tarafından değiştirilebilir fakat kültürümüzü değiştiremezsiniz. Osmanlı Çileği´nin de Karadeniz Ereğli´den başka yerde olmadığını hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla kimse bunu değiştirmez ve sahiplenir, marka değerimiz olur. Bizim de marka değerimiz en iyi şekilde Osmanlı Çileği ile olur.


“BÜSTLERE AÇIKLIK GETİRDİ”

Uysal, Devrim Bulvarı´nda kaldırılan büstler ile kaidenin akıbeti konusunda da, eski İtfaiye Caddesi´ne taşınan belediye binası önünde büyük alan olduğunu, burada Atatürk Büstü oluşturulduğunu, yanına da ilçede belediye başkanlığı yapmış kişilerin isimlerinin olacağını ancak büstlerinin olmayacağına dikkat çekti.

“BASINA AMBARGO UYGULAMIYORUZ. VARSA SIKINTI ÇÖZERİZ

Zaman zaman bazı basın mensuplarının kendilerine belediye haberlerinin ulaşmadığı sitemine basına ambargo uygulamıyoruz. varsa sıkıntı çözeriz diye yanıt veren başkan Uysal, ilçede de dedikodu mekanizmasının işlediğini, bunlardan birinin de Acheron vadisi Projesinin durdurulmasına yönelik olduğunu vurgulayarak, Acheron Vadisi´ni inkar etmek, çalışmaları yapmamak gibi bir durum söz konusu değil. Hele ki 25 bin lira fazla geldi gibi söylemler dedikodu mekanizmasıdır. Tarihi ve kültürel değerlerimize sahip çıkmak için 25 değil 125 de veririz. Ne yazık ki şehrimizi dedikoduya fazla alıştırıyoruz diye konuştu.

“BAŞKAN HASTA DEDİKOSU NASIL YAYILDI”

Bu dedikodular arasında, başkan hasta, başkanlığı bırakacak şeklinde ifadelerin de yer aldığının altını çizen Uysal, şöyle konuştu:
Ben soruyorum; ´Başkan Hasta´ dedikodusu nasıl yayıldı? ´Belediye başkanlığını bırakacak, başhekim olacak´ dedikodusu yayılıyor. Ben size soruyorum; atanmış olmayı mı, seçilmiş olmayı mı tercih edersiniz? İnsanlar hangi aşamada olursa olsun seçilmiş olmayı tercih eder. Peki, buradaki amaç ne? Basın olarak sizler yorumlayın.

SEBEBİNİ AÇIKLADI, İLÇEYE HİZMET İÇİN

İlçe dışına, özellikle de Ankara´ya sık sık gittiği hatırlatılan Başkan Uysal, bu soruyu da şöyle yanıtladı: Ankara´ya veya ilçe dışına sık sık gitmemin sebebi, ilçemize hizmet almaktır. Sayın Milletvekilimiz Ercan Candan ile beraber Bakanlara, yardımcılarına ulaşıyoruz ve derdimizi anlatıyoruz. Ancak, henüz netleşmemiş hizmet veya yatırımları da sonuçlanmadan aktarmıyoruz. Siz de biliyorsunuz ki Ereğlimiz ihmal edilmiş bir coğrafya haline dönüştü? Bunlardan dolayı. Bir hizmet gerçekleşmeden ´yaptım´ demeyi seven bir karakterim yok. Benden; yıllarca kendini ameliyatlara adamış bir insan, doktor olarak bu karakterimi, şahsiyetimin değişmesini nasıl beklersiniz? Bir sonuçlanmadan, garantiye binmeden konuşma tarzımı değiştiremezsiniz.

ERDEMİR, HİÇ BİR ZAMAN EREĞLİ´ŞE SIRTINI DÖNMEDİ”

Yine bir basın mensubunun, Erdemir Ereğli´ye sırtını dönüyor türünden sorusuna net yanıt veren Uysal, şunları söyledi:
Erdemir, hiç bir zaman Ereğli´şe sırtını dönmedi, dönmemiştir. Bugün Erdemir´de 12 bin insan yemek yiyor. Bun insanlar uzaydan mı geldi? Bunlar Ereğli´de yaşayan insanlar. Buna sırtını döndü diyemeyiz. Erdemir projelerimizde hep destek olmuştur. Festivallere destek olmuştur. Biz bir gün gidip de Erdemir´den sosyal projelerimize destek istedik mi? kapılarını çaldık mı?
Hep karşıdaki insanları sorunun muhatabı kabul etmek, sonra geriye çekilmek doğru değil. Belediye olarak Erdemir´den destek isteyeceğimiz projelerimiz de var.
Proje çizmek uzun süre alıyor. Ancak biz, bu kısa süre içerisinde gezdiğimiz tüm ilçelerden çok daha fazla hizmet ettik. Aslında biz bir tohum attık, bu tohumun yeşererek güzel bir ürün haline dönüşeceğini de göreceksiniz.

STK’LARIN İÇİNDE EN ÇOK DEĞER VERDİĞİMİZ”

Her soruya açıklıkla yanıt veren Uysal, Ereğli TSO ve kent konseyi meselesi başta olmak üzere diğerlerine şu yanıtları verdi:
Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası´nın, Kent Konseyi´ne verdiği kişiyi çekmesi, bu kuruluş ile ilişkilerimizin bozuk olduğu anlamına gelmez. Biz neden TSO ile bozuk olalım? Kaldı ki TSO, sivil toplum kuruluşları içerisinde en değer verdiğimiz, üste koyduğumuz topluluktur. Şehrin geleceği hakkında belediye, üniversite ve TSO aynı şemsiye altında koordineli çalışmalı. Diğer sivil toplum kuruluşları da bizim için bir değerdir. Hepsi de ilçe halkının daha güzel yaşaması gayreti içerisindedir. Karadeniz Ereğli insanı, birlik ve beraberliğini arttıracaktır.


“İNSANLARIN NASIL BAKTIĞI ÇOK ÖNEMLİDİR”

İnsanların nasıl baktığı çok önemlidir. Ereğli Belediyesi´ni bir futbol takımına benzetirsek; takım, yıllarca başkası tarafından yönetilmiş. Futbolcu transferinden tutun da her şeyleri birileri yapmış. Hatta son üç ayda da hazırlık kampına kadar başkası yönetmiş. Ben göreve geldiğimde takımın sahada top oynadığını görüyorum. Sen gelip, kulübede oturuyorsun, bilgilisin, donanımlısın. Bakıyorsun ki rakip takım tüm ataklarını sağ taraftan yapıyor. Senin sol bekin futbol deyimiyle koridor olmuş. O zaman o adamı oyundan çıkartırsın. Bunun için futbolu bilmene bile gerek yok. Demek ki o zaman yönetim zafiyeti yok. Sadece algılama ve bakış farkı var. Dolayısıyla sizin il ebenim algılama ve bakışım arasında fark var.

“BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ”

Ereğli küçük yer, herkes bir biriyle çay içiyor, dostlukları var. Biz büyük bir aileyiz. Elbette benim de başkan olmadan önce de çeşitli aile ve dostlarım vardı. Belediye başkanı oldum diye ilişkilerimi pat diye kesecek değilim. Ancak bu durum farklı algılanıyor.

“BİR BELEDİYE BAŞKANININ ASLİ GÖREVİ HALKINI TEMSİL ETMEKTİR”

Eğer Ereğli Belediye Başkanı, sürekli koltuğunda oturuyorsa hata yapıyor demektir. Eğer ben buradan haftada bir çıkmıyorsam benim eksikliğimdir. Çıkacağım ki hizmet alacağım. Bir belediye başkanının asli görevi halkını temsil etmektir. Almanya gezimizdeki Zonguldak´lılar gecesinde de Ereğlimizi temsil ettim. Oradaki işçi kardeşlerimize ´arkanızdayız, Zonguldak’ımızla, Ereğlimizle vatanımızla bağlarınızı kesmeyin´ demek suç mu?Zaten Ereğliyi hissetmeyen, tanımayan, Ereğli´nin ruhunu kapmayan insana bu görev nasip olmaz. Demek ki ben Ereğli´yi hissediyorum ki, halkımızı tanıyorum ki, halkımızda aynı düşünüyor ki, Yüce rabbim bu görevi bana nasip etti.

“HATIRLANMAMIŞ COĞRAFYAYI HATIRLATMAK İÇİN ÇALIŞIYOR”

Sayın Candan AK Parti Milletvekilidir, Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın çalışma arkadaşıdır. Sayın vekilimizle birlikte, yan yana, gerekirse tartışarak karar vermek, yan yana yürümek niçin rahatsızlık veriyor? Zaten yıllardır bizi geride koyan siyasiler arasında kavga değilmidir. Biz, sayın milletvekilimizle beraber bunlara takılmıyoruz. Farz edelim ki Sayın Vekilimiz tavsiyelerde bulunuyor. Bugün Sayın vekilimiz Ankara´da, Ereğli´de unutulmuş, hatırlanmamış coğrafyayı hatırlatmak için çalışıyor. yol, köprü, okul, adliye binası, kent meydanı, üniversite kampusu, 20 bin kişilik stat yapma gayreti içerisinde... Vekilimizin belediye başkanı ile yan yana, omuz omuza gitmesi kimleri, niçin rahatsız ediyor anlamıyorum. Ülke genelindeki birçok il ve ilçe bize imrenerek bakarken, ´bu hizmetleri alırsanız, siz uçarsınız´ derken, niçin acaba, ´napalım araya bir çomak sokalım´ düşüncesini anlamıyorum. Ben, milletvekilimizle beraber çalışmaktan son derece huzurlu ve mutluyum. Bu, her zaman da böyle devam edecektir. Zaten Ereğli´de milletvekili ile belediye başkanının yan yana gelmesi özlenen bir ortam.

“OCAK 2015´DE BİTİYOR”

İşte şu ana kadar konuştuklarımız hep yanlış algı ve dedikodulardır. Bu toplantıdaki soruları izlersek, hepsinin bir biriyle çakıştığını göreceksiniz.Aslında süresi 2015 Mart´ında dolan Terminal binası Ocak 2015´de bitiyor. Bir tok dedikodu gibi burasının da hal binası olacağı yayılmıştı. Böyle bir şey yok. Pazaryeri de yerinde kalacak ancak, ilçemizdeki park sorununu biliyoruz. Onun için buraya bir kat aşağıya inilerek park alanı oluşturulacak. Daha sonra iyi bir düzenleme ile Ereğli´nin kültürünü yansıtan pazaryerimizi güzel ve modern bir pazaryeri yapılacak.

“BEN DEMOKRAT YAPIDA BİR İNSANIM”

Birçok kurumda olduğu gibi belediyelerde de bir başkan vekili olması gerektiğini yeni öğrendik. Ben demokrat yapıda bir insanım. Bu konuda da ilçe dışında olduğum günlerde başkan vekilliğini sıra ile meclis üyelerimize verelim dedik. Öyle de yaptık. Ancak bazı sıkıntılar yaşandığını biliyorsunuz. Çeşitli zamanlarda belediye başkan arkadaşlarımızla bir araya geldiğimiz sohbetlerde, sürekli bir başkan vekili olması gerektiği söylendi. Biz de böyle bir karar verdik. Bizim ölçekli ilçelerde doğrusu da buymuş.

“KARADENİZ EREĞLİ RÜYA ŞEHRİ OLACAK.

Karadeniz Ereğli belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Başta Cehennem ağzı Mağaraları olmak üzere ilçenin kültürünü yansıtan her yerde çalışmaları olacağını belirttiği konuşmasını şöyle tamamladı:
Belediye başkanı olarak; şehrimizde iş yerlerinin, tersanelerin, yeni Organize sanayi bölgelerinin açılması, oralarda 10 binlerce insanın çalışması, limanların açılması en çok beni mutlu eder. Çünkü bir belediye başkanı şehrinde gülen insanlar, mutlu insanlar ister.
Kıyıyı kaybetmeyi göze alamayan, okyanusları keşfedemez. Biz, kıyıyı kaybetmeyi göze aldık, daha güzel yerlere adım atmak için her şeyi yapıyoruz. Ben Ereğli´de yapılacakları hayal ettikçe heyecanlanıyorum. Karadeniz Ereğli rüya şehri olacak.

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2014, 11:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER