Başkan Uysal gazetecilerle buluştu

Başkan Uysal gazetecilerle buluştu

Başkan Uysal gazetecilerle buluştu

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 10Ocak Çalışan Gazeteciler gününde Zonguldak, Ereğli, Alaplı ve Kozlu’dakigazetecileri ağırladı.

Kdz.Ereğli Belediye BaşkanıHüseyin Uysal, bölgedeki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla 10 Ocak ÇalışanGazeteciler gününde bir araya geldi.

Büyük Anadolu EreğliOtel’de dün akşam gerçekleşen etkinliğe Zonguldak, Ereğli, Alaplı ve Kozlu’daçalışan 60’ın üzerinde çalışan gazeteci ile Zonguldak Gazeteciler CemiyetiBaşkanı Derya Akbıyık, Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Sav,Kdz.Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı İ.Necati Günay, Alaplı GazetecilerDerneği Başkanı Doğan Bostancı ve Kozlu Gazeteciler Derneği Başkanı TanselKardeş katıldı.

CEMİYET VE DERNEK BAŞKANLARINDAN BAŞKAN UYSAL’ATEŞEKKÜR

Zonguldak GazetecilerCemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı OsmanSav, Kdz.Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı İ.Necati Günay, Alaplı Gazeteciler DerneğiBaşkanı Doğan Bostancı ve Kozlu Gazeteciler Derneği Başkanı Tansel Kardeş,yaptıkları konuşmada 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde il genelindekigazetecileri bir araya getirdiği için Kdz.Ereğli Belediye Başkanı HüseyinUysal’a teşekkür ettiler.

SERBEST KÜRSܒDE KONUŞTULAR..

Gazeteciler gecesindealışagelmişin dışında bir uygulamaya imza atan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal,‘Serbest kürsü’ kurarak, geceye katılan tüm gazetecilere ‘İstediğinizeleştiriyi, tenkiti, sormak istediğiniz ne varsa, yüz yüze karşınızdayım. Sözalıp her kes konuşabilir. Yazmak istediklerinizi buradan sorarak yanıtlayayım”dedi.

Gazeteciler AltanAkçakese, Hüseyin Aksakal, İsmet Keskin, Mehmet Öztürk, Sinan Kabatepe veNebahat Halıcıoğlu Serbest kürsüde söz alarak görüş ve tenkitlerini dilegetirdiler.

‘ŞEFFAF VE HESAP VERİLEBİLİR OLMALIYIZ, SAYGIDUYMALIYIZ’

Kdz.Ereğli BelediyeBaşkanı Hüseyin Uysal’da gazetecilerin gününü kutlayarak başladığı konuşmasındaşunları söyledi; “Biz her zaman şunu söyledik, kamu görevine talip olanlar herzaman açık, şeffaf ve hesap verilebilir olmalı. Bende bunu yapıyorum. Buradagazeteci arkadaşlarımız konuştu içinden gelenleri söylediler. Herkesinanlattığı farklı. Ancak görüyoruz ki, biri konuşurken diğeri ona tahammüledemiyor. Demek ki şu, farklı görüşlere, farklı desenlere saygı göstermeliyiz.Muhaliflik olacak. Zaten tartışmamıza, hayatımıza renk katan zıtlıklardır.Örneğin birimiz siyahı, birimiz beyazı sever. Birisi yaz mevsimini sever,birisi ilk baharı sever. Peki sevmek zorunda mıyız hepsini. Hayır, birbirimizingörüşlerine, farklı desen olmaya alışmamız lazım. Buna alışırken dekonuşmamamızı, ötekileştirmeyi, ayrıştırmayı, kalp kırmayı gerektirmez.Birbirimizin görüşlerine saygı duymalıyız. Sizin görüşlerinize ben saygıgösteriyorsam, sizin de benim tercihlerime saygı göstermeniz gerekir. Yerelbasın, bir noktada şehrin imajını da düşünmeli. Dışarıda sizin yazdıklarınızlaşehrimizi takip eden insanlarımız var. Her gün kötü, her gün kötü yazmak buşehrin imajına zarar verir. Saat bile günde 2 kere doğruyu gösteriyor.Eleştiriye evet ama, yalan, iftira ve hakaret olduğu zaman olmaz” dedi.

Başkan Uysal, kürsüdengazetecilerin sorularını da yanıtladı. Kent Meydanına cami projesiyle ilgilibir soruya, “Ne olursa olsun o camiyi oraya yapacağız” diyen Uysal,‘Zonguldak’ın Büyükşehir olmasıyla’ ilgili bir soruya da ‘Şuanda öyle netleşmişbir şey yok. Bana sorarsanız cevabım Ereğli il olsun olur’ dedi.

Yemeğin ardından 10 OcakÇalışan Gazeteciler günü nedeniyle Başkan Hüseyin Uysal, gazetecilere çeşitlihediyeler takdim etti. Etkinlikte Belediye Başkan Yardımcıları Esra Alpago,Ayhan Atay, Hüseyin Ağlar ve Atilla Bulak da hazır bulundu.

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2017, 08:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER