Başkan Uysal müjdeyi verdi

Başkan Uysal müjdeyi verdi

Başkan Uysal müjdeyi verdi
Kdz. Ereğli İlçesi Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın yaşlı ve engelliler onuruna düzenlenen iftar yemeğinde verdiği ‘müjde’ sevinç yarattı.

Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin geleneksel iftar yemeği etkinlikleri sürdü. Uysal, Devrim Bulvarı Yaşlılar ve Gençler Evi’nde gerçekleştirilen iftar programında yaptığı konuşmada, Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi’nin, konusu mahkemelik de olan ‘yaşlı ve engellilerin ücretsiz taşıması’ ile süren durumun son bulduğunu söyledi.

65 yaş üstü ile belirli engel yüzdesi bulunan yurttaşların, ücretsiz taşınacağını bildiren Uysal, şu ifadeleri kullandı:
“Bu akşam burada engelliler, 65 yaş üstü arkadaşlarla birlikte olmamızı anlamlandırmak istedik. Bugünden sonra, 65 yaş üzeri ve yüzde 40 üzeri engelli vatandaşlarımız halk otobüsleri tarafından ücretsiz olarak taşınacaklar. Bu müjdeyi vermek için buradayız. Bu uygulama, 1 Temmuz’da başlayacak. Bugünden itibaren, emekli ve fiziksel engelli derneklerimiz Çilek Halk Otobüsleri’ne müracaatlarını yapacaklar. Elektronik kartlar hazırlanacak ve 1 Temmuz’dan itibaren uygulamaya geçeceğiz. Şimdiden hayırlı olsun, bu bir ‘bayram müjdesi’ olsun. Böylelikle verdiğimiz sözümüzü tutmuş olduk.”
Uysal’ın müjdesi, O’nu uzun süre alkışlayan yaşlılar tarafından büyük sevinçle karşılandı.

Gazetecilerin, mahkemelik duruma ilişkin ‘nasıl çözüldü’, ‘belediye olarak kooperatife ücret ödenecek mi’ gibi soruları yanıtlamayan Uysal, “gerekirse, her birini sırtımızda taşırız” dedi.
Uysal, zaman zaman vatandaşların büyük tepkisini çeken ‘kronik’ sorunu, ikili ilişkilerle çözdüğünü kaydetti. İftar programı, yağan sağanak yağmura karşın yüzlerde vatandaşın katılımı ile devam etti.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2016, 22:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER