Başkan Uysal, ‘Şehrin kalkınması ilerlemesi esnafla olur’

Karadeniz Ereğli Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi’nin 52. Genel Kurulu’na katılan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, her zaman esnafın yanında olduklarını belirterek, şehre yapılacak her projenin de esnafı ilgilendirdiğini belirtti.

Başkan Uysal, ‘Şehrin kalkınması ilerlemesi esnafla olur’

KaradenizEreğli Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi’nin 52. Genel Kurulu’na katılanBelediye Başkanı Hüseyin Uysal, her zaman esnafın yanında olduklarınıbelirterek, şehre yapılacak her projenin de esnafı ilgilendirdiğini belirtti.

Esnafla her ortamda samimi bir şekilde görüştüklerinianlatan Başkan Uysal, “Bir şehrin gelişimi esnafın gelişmesiyle, ticaretininartmasıyla olur. Şehrin ekonomisine yön veren esnafımızın hastanenin şehirdışına çıkmasıyla morallerinin biraz bozuk olduğunu biliyorum.  Şehrimizin ekonomisini canlandırmak için bazıprojeler yapıyoruz. Bunlardan biri de pazaryeri.

Çalışmalarına başladık. Mescidi, tuvaletleri, park yeriolan, zemini, tezgâhları, tenteleri, çatısı değişecek olan ve kongre salonu binasıolacak olan son derece çağdaş ve modern bir pazaryerini temmuz ayına kadar dabitirmeyi planlıyoruz.

Çarşı deyince şehrin bir kimliği olmalı ve kimlikkazandırmak için içimizi ve esnafımızı rahatlatacak bir proje olmalı dedik.Belli girişleri ve çıkışları olan, dükkânların tabelasından aydınlatmasına vegörünümlerine kadar bir dizi değişiklik yaparak, ışıl ışıl canlı bir çarşıhaline getirmeyi hedefliyoruz. Bunun için çalışmalara başladık.

Mevcut Atatürk Kültür Merkezi şehrin ve çağınihtiyaçlarına cevap vermiyor.  Burasıiçinde projemiz mevcut. Bunun yanında Ereğli’nin ufkunu açacak olan KentMeydanı için bütün çalışmalar tamamlandı. Allah’ın izniyle başlayacağız“ifadelerinikullandı.

 

Güncelleme Tarihi: 29 Şubat 2016, 07:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER