BAŞKAN UYSAL´A EN ANLAMLI ZİYARET

Kdz. Ereğli’de özel eğitim alan Otizmli çocukların anne ve babaları ile şehre gelen yabancı öğrenciler, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ı ziyaret etti.

BAŞKAN UYSAL´A EN ANLAMLI ZİYARET

gundemeregli.com-Kdz. Ereğli’de özel eğitim alan Otizmli çocukların anne ve babaları ile şehre gelen yabancı öğrenciler, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ı ziyaret etti.

Ziyarette otizmli çocuklarla şakalaşan ve tek tek ilgilenen Başkan Uysal, en hassas olduğu konunun engelliler, yaşlılar ve çocuklarla ilgili sorunlar olduğunu kaydetti. Engelliler ile ilgili bir koordinasyon merkezi kurma planlarından bahseden Başkan Uysal, özel çocukları diğerlerinden ayırmadan uyum içinde oynamaları için yüzme havuzlu, bahçeli tesisler düşündüğünü kaydetti. Bu tesislerde çocukların, futbol, basketbol ve yüzme gibi sporlarla topluma kazandırmayı planladıklarını hatırlatan Uysal, yaşlılara, engellilere ve özel çocuklara pozitif ayrımcılık yapmaktan da kaçırmayacaklarını vurguladı. Otizmli Çocukların velileri de Başkan Uysal’a sıcak karşılamasından ve otizmli çocuklara gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür ederek, çocuklarının hepsinin ayrı ayrı yetenekleri olduğunu söylediler. Velilere, ‘Sizlerde çok özel insanlarsınız. Normal insanın yapamayacağını yaparak neredeyse her dakikanızı çocuklarınızla geçirip özel olduğunuzu gösteriyorsunuz” diyerek özel çocuklarla yeni yapacakları halı sahada futbol oynayacaklarını da hatırlatan Uysal, Fenerbahçe formalı özel çocuklarla ilgilendi. Ziyaret öncesi özel anneler Belediye Başkan Yardımcısı Esra Alpago’ya da çiçek vererek kendilerine verilen spor için ulaşım desteğine teşekkür etti.

12 ÜLKEDEN 12 ÖĞRENCİ EREĞLİ’DE

“Gençlik Yaz Kampı “ çerçevesinde Kdz. Ereğli Rotary Kulübü’nün davetlisi olarak Ereğli’ye gelen 12 farklı ülkeden 12 öğrenci, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr Hüseyin Uysal’ı ziyaret etti. Rotary Kulübü Dönem Başkanı Boğaçhan Yıldırım’ında bulunduğu ziyarette öğrenciler ile bir süre sohbet eden Uysal, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gün içinde Ereğli’yi gezecek öğrenciler yarını Zonguldak’ta geçirecek. Daha sonra 3 gün yelken sörf kursu alacak öğrenciler daha sonra ilçeden ayrılacak.

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2014, 13:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER