Başkan Uysal´dan gönüllü itfaiyecilere sertifika

Başkan Uysal´dan gönüllü itfaiyecilere sertifika

Başkan Uysal´dan gönüllü itfaiyecilere sertifika


Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal,8.Grup Gönüllü İtfaiyecilerin sertifikalarını verdi, İtfaiye Müdürlüğüpersonelinin geleneksel iftar programına katıldı.

Kdz.Ereğli Belediyesiİtfaiye Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen eğitimler sonrası 8.Grup Gönüllüİtfaiyecilerin sertifika töreni ve İtfaiye Müdürlüğünün her yıl gelenekselolarak düzenlediği iftar programı Kışla Sanayi Merkez İstasyonunda gerçekleştirildi.

Gönüllü itfaiyecilerinsertifika töreninde konuşan İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, çok sayıdagönüllü itfaiyeci yetiştirdiklerini belirterek; “2011 yılında başlatılanGönüllü İtfaiyeci projesinde bugün 8.Grup Gönüllü İtfaiyeciler yetiştirildi. Gönüllüİtfaiyeciler, 45 saat teorik, 45 saat uygulamalı olmak üzere toplamda 90saatlik bir eğitime tabi tutulmaktadırlar, eğitim sonunda yazılı sınavyapılarak başarılı olanlar Gönüllü İtfaiyeci olmaya hak kazanmaktadır. 8.GrupGönüllü İtfaiyecilerimiz 13 bayan, 8 erkek olmak üzere toplam 21 kişidir” dedi.

Ankara’da ikametgah edipKdz.Ereğli’ye hafta sonları gelerek eğitimlere katılan ve gönüllü itfaiyeciolan Neriman Kara’da yaptığı konuşmada, “Gönüllü İtfaiyeci projesini hayatageçiren öncelikle Belediye Başkanımıza, ardından itfaiye müdürüne ve itfaiyepersoneline sonsuz şükranlarımı sunuyorum, yaptığım araştırmalarda gönüllüitfaiyeci projesi genellikle Büyükşehir Belediyeleri tarafından hayatageçirilen bir proje olduğunu, bir ilçe belediyesi olarak bu projeyi yapan nadirbelediyelerden birinin Kdz.Ereğli Belediyesi olduğunu gördüm ve her Pazar günüotobüsle buraya gelip eğitimleri aksatmadan katıldım ve bugün gönüllü itfaiyeciolmaya hak kazandım. Bunun gururu ve mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

UYSAL: SİZLERİ ALKIŞLIYORUM

Belediye Başkanı HüseyinUysal, törende yaptığı konuşmada gönüllü itfaiyeci olmaya hak kazanan 21kursiyeri tebrik etti.

Başkan Uysal, “Böyle sosyalsorumluluk projesi içerisinde bulunan ve Gönüllü İtfaiyeci olmak için her haftaburaya gelip eğitime katılan sizleri yürekten kutluyorum. Eğitime katılıpgönüllü itfaiyeci olmakla kalmayıp belirli günlerde aylık nöbet saati oluşturupİtfaiyede nöbet tutmanız ayrıca alkışlanacak bir durumdur. Felaketler olmadan,başımıza gelmeden önlem almalıyız. Bunun da başı eğitimden geçiyor. Sizlerdetam olarak bunu yapıyorsunuz. Hepinizi alkışlıyorum” dedi.

Başkan Uysal, konuşmasınınardından 21 kursiyere belgelerini ve kartlarını teslim etti.

İTFAİYE PERSONELİYLE İFTAR

Törenin ardından, İtfaiyeMüdürlüğü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar programıgerçekleştirildi.

Belediye MezarlıklarMüdürü Metin Avcı’nın duasının ardından okunan akşam ezanıyla birlikte toplucaiftar yapıldı.

Sertifika töreni ve iftara, Başkan Uysal’la birlikte Belediye BaşkanYardımcıları Ayhan Atay, Esra Alpago, İbrahim Cöbek, Hüseyin Ağlar ve AtillaBulak, Belediye Meclis Üyeleri Reşat Latif, İhsan Yazıcıoğlu ve Sezai Meriç, dairemüdürleri, gönüllü itfaiyeciler ile itfaiye müdürlüğü personeli katıldı
Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2016, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER