BAŞKAN UYSAL’DAN DENİZCLİK VE KABOTAJ BAYRAMI KUTLAMASI

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutladı.

BAŞKAN UYSAL’DAN DENİZCLİK VE KABOTAJ BAYRAMI KUTLAMASI
gundemeregli.com-Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutladı.
Başkan Uysal’ın konuya ilişkin mesajı şöyle:

1 Temmuz 1926 tarihi, köklü bir geleneği ve büyük bir geçmişi olan Türk denizciliğimizin gelişip büyümesinde önemli bir sürecin başladığı ve denizlerimize sahip çıkma bilincinin aşılandığı gündür.

Türkiye karasuları ve limanları arasındaki deniz taşımacılığı ve ticaret haklarını yabancıların kontrolünden kurtararak, bu hakları yalnızca Türk gemi ve vatandaşlarına tanıyan Kabotaj Kanunu, denizlerimize sahip çıkma bilincini insanımıza aşılamış ve denizciliğin gelişip büyümesinde de önemli rol oynamıştır.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Denizciliği, Türk’ün büyük milli ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız” sözünden hareketle, dünya denizlerinde şerefli sancağımızla, geniş ufuklara güvenle yelken açacağımıza inancım tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Kabotaj Kanununun kabulünün 88.yılında, tüm denizcilerimizin, “1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı”nı kutlar, sevgi ve saygılar sunarım.

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2014, 14:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER