Başkanı civelek iddiaları yanıtladı

Ereğli´ye bağlı çevre köy ve beldelerin köy durak başkanları ve yöneticileri son dönemde bazı taksici esnafı ile yaşanan sıkıntılardan dolayı Civelek´e Geçmiş Olsun ziyareti gerçekleştirdi.

Başkanı civelek iddiaları yanıtladı
Ereğli´ye bağlı çevre köy ve beldelerin köy durak başkanları ve yöneticileri son dönemde bazı taksici esnafı ile yaşanan sıkıntılardan dolayı Civelek´e Geçmiş Olsun ziyareti gerçekleştirdi. 

Ziyarette köy dolmuş şoförleri adına konuşan Delihakkı Subaşı Durak Başkanı Recep Günaydın, Ereğli şoförler Odası´nın ilçedeki tüm taksicileri otobüsçüleri temsil ettiğini söyledi. Günaydın, Sıkıntısı, derdi olan buraya gelir, yazılı olarak başvurur. Oda Başkanı da kaymakamlık, valilik nezdinde gerekeni yapar. Konuyu beğenen beğenir, beğenmeyen yargıya gider. 15 yıldır aynı şeyi yapıyoruz, yardım bunun dışında herhangi bir şey yapmayı, şiddete başvurmayı düşürmedik. Odamıza geldik, yardım geldiyse geldi, gelmediyse gelmedi. Şunu demek istiyorum, başkan görevini yapmıyorsa mahkemeye gidersiniz. Başkan art niyetle yapmıyorsa o başka bir şey, elinden geleni yapıyor da olmuyorsa o ayrı bir şey.Burada şoför esnafı karşı karşıya geliyor veya oda başkanı aciz duruma düşmüş gibi bir durum ortaya çıkıyor. Burayı yasal olmayan bir şekilde baskı yapmak da doğru değil. Bu duruma şoför arkadaşlarla üzüldük. Geldik buraya.. Buraya gelmemizin amacı başkana destek olmak. Doğru olan neyse yapalım, yanlış olanı yapmayalım. Kimse haksızlığa uğramasın, hak kaybına uğramasın, kimse de haksızlık yapmasın dedi.

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.Kendisini üç beş taksicinin değil, ilçedeki tüm şoför esnafının seçtiğini belirten Civelek açıklamasında Bunlar mal sahibi değiller. Yalan yanlış şeyler söylüyorlar. Karalamak çok kolay. Herkes herkesi karalayabilir. En azından 300 M plakası sınırlandırması yaptık. Hiç birinden bir yemek bile yemedik. Bizi rüşvet aldı diye karalama yapıyorlar. Böyle olsaydı bizi üçüncü dönem seçmezlerdi. Tombaladan çıkar gibi insanlar seçilir, devamını çalışmalarla, vatandaşa iyi hizmetle bunun devamı gelir. Dört sene süremiz var. Bu sürede düzgün çalışmazsak, ona katakulli, buna alavere. Ben alavere´nin üç beş gündür ne olduğunu öğrendim. Ben bunları yapsaydım arkadaşlarım bana geçmiş olsuna gelmezdi.Ben sadece taksicilerin başkanı değilim. Tüm şoförlerin başkanıyım. Tüm kamyon otobüs, taksi, ticari araçların sahipleri seçiyor beni. Bir yanlışım varsa ‘Başkan şunu yaptınız´ diyebilirsiniz.

Civelek gazetecilerin Basın açıklaması sırasında Murat Taksi´de 410 bin liralık bir ticari taksi satış ilanı gösterildi. Siz hiçbir taksinin 400 bin lira olmadığını söylemiştiniz. Bu nedir, bireysel midir? sorusuna ise Bu bireyseldir, satmaya niyetim yoksa yüz liralık malı 400 lira derim. İlanda insan istediğini yazar. Siz de bunu diyebilirsiniz. Alan var mı ona bakacaksınız. Bunlar asılsız şeylerdir cevabını verdi.



BİR PLAKAM VAR, TEHDİT ETMEDİM, ETMEM

Bir gazetecinin Belediye Başkanını arayıp tehdit ettiğiniz, değişik duraklarda değişik araçlarınız olduğuna dair iddialar yapıldı. Bunlara ne diyorsunuz? diye sorması üzerine Civelek Kesinlikle öyle bir şey yok. Varsa şurada amcasının oğlu, yeğeninin üstünde arabası var deyip ispat etsinler, bugün burayı bırakırım. Param olsa alırım. Bir plakam var Murat Taksi´de. Onu da 1984 yılında bin liraya aldım. O zaman Sümer Taksi´de yüz lirayken, Murat Taksi´den bin liraya aldım. Oniki tane Çınar Taksi´den plaka alabilirdim. Param olsa yine başka duraktan alırım.Belediye Başkanı konusunda, bizde aile terbiyesi vardır. Kimseyi tehdit etmedik bugüne kadar. 1987 yılından bu yana derneklerdeyim. Verem Savaş Derneği´nde görev yaptım. Hasan Erdoğan Abi iyi bilir. Hasan abi sayesinde geldik buralara. Düzgün insanların yanında görev yaparak geldik buraya. Bizim tehditle, bilmem neyle hiçbir zaman işimiz olmamıştır. Seçilmişlere, atanmışlara herkes saygılı olsun. Seçilmişler görevini yapamıyorsa bunun hesabı sandıktadır. Sandıkta hesap verilir dedi.



SONRA KİMSE AĞLAYIP SIZLAMASIN

Konuyla ilgili Şoförler ve Otomobilciler Odası Genel Merkezi´ne çağrılması ile ilgili bir soruyu cevaplayan Civelek, şu ana kadar mahkemeye başvurmadığını, ancak böyle giderse suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Civelek, Yolsuzluktan bahsedildi, rüşvetten bahsedildi. Bizi Ahmet Küçük´le birlikte apar topar çağırdılar. Nasıl oluyor, sizler ne vergisi ödüyorsunuz. İddiaya göre 500 bin liralık arabaya ne vergi veriyorsunuz diyorlar. Biz belgelerle beraber gittik. Durumu anlattık. Kamera kayıtları var, bunlarla avukatlarımız ilgilensin dediler. Biz gene de bir yanlışlık olmuştur şudur budur deyip mahkemeye de gitmedik. Ama böyle giderse, daha ileri giderse suç duyurusunda bulunurum. Kamera kayıtları belli. Kimse ondan sonra ağlayıp sızlamasın dedi.
Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2015, 14:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER