Batı Karadeniz´in En Büyük Barajı için çalışmalar başladı

Zonguldak’ın Alaplı ilçesi Gümeli Beldesinde 6.8 milyon metreküp kapasiteli baraj inşaat çalışması öncesinde baraja gidecek olan yolda çalışmalar başladı.

Batı Karadeniz´in En Büyük Barajı için çalışmalar başladı
Zonguldak’ın Alaplı ilçesi Gümeli Beldesinde 6.8 milyon metreküp kapasiteli baraj inşaat çalışması öncesinde baraja gidecek olan yolda çalışmalar başladı.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, 19´uncu Dönem Zonguldak Milletvekili Ali Uzun, Gümeli Belde Belediye Başkanı Ahmet Saydam, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Yavuz, AK Parti Gümeli Belde Başkanı Şinasi Bilgen, Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu ve muhtarlar baraj inşaatını başladığı alanda incelemelerde bulundu.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Gümeli’ye yapılacak barajla ilçenin tamamının su ihtiyacının karşılanacağını söyledi. Baraj inşaatına gidecek yolun çalışmalarına başlandığını, yolun tamamlanmasıyla baraj inşaatını duvar çalışmalarına başlanacağını belirten Çaturoğlu, şöyle dedi:
“2010 yılında biz bunun teşebbüse geçmiştik 2011 yılında programda yer aldı. Ancak önce 20 köy ve İlçe merkezine hizmet veren bir proje üzerinde çalışıyorken biz buna müdahale ederek projenin İlçemizin tüm köyleri ve İlçe merkezi bu sudan istifade etsin. Orada proje değişikliği yapıldı. Daha sonra gövdesinde bir değişiklik yapılmak suretiyle bu günlere kadar geldi. Bu proje 45 metre yüksekliğinde 6.8 milyon metreküp yıllık içme suyu kapasiteli baraj, aslında ilk önce bin günde bin gölet projesi kapsamındaydı. Ancak daha sonra baraja dönüştürüldü. Hasan bal deresi üzerine kuruluyor. Şu anda baraja gidecek olan 2 kilometrelik yol inşaatında çalışmalar başladı. Yolun ardından baraj inşaatına yapılacak ve ardından ishaliyle hattı çalışması yapılacak. 4 yıl ihalesi süresi var. Ama müteahhit firma 2 yılda tamamlayacağını söyledi. Barajın yapılmasıyla Gümeli yayları turizme kazandırılacak.”
Gümeli Belde Belediye Başkanı Ahmet Saydam da projeyi gerçekleştirenlere teşekkür ettiğini ifade ederek, “Gümeli olarak bizim beklentilerimiz de var. Baraj inşaatından önce yollarımızda çok sıkıntılar var. Bu yolların taranması, yapılması lazım, insanları rahat ettirmemiz lazım. Baraj inşaatı ile birlikte bu yollarda yapılabilir. Bu konuda Milletvekillerimizden destek bekliyoruz. Baraj bölgemize yatırım olacak hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2015, 14:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER