Batı Karadenizde Tek

Batı Karadenizde Tek

Batı Karadenizde Tek

Kdz. Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Çevreye zarar veren, ama aynı zamanda ülke ekonomisi için değer taşıyan atık elektrikli ve elektronik eşyaların ekonomiye kazandırılması için Sahil Taksi durağına yanına 1 adet Elektronik atık toplama kutusu koydu. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, sahil taksi durağı yanına kurulan Elektronik atık Toplama kutusuna vatandaşların dikkatini çekmek için temsili olarak elektronik eşya attı. Başkan Uysal, Beraberinde Başkan Yardımcısı Ayhan Atay, Temizlik işleri Müdürü Namık Şahin ve diğer daire müdürleriyle birlikte SahilTaksi DurağıyanındakiElektronik atık toplama kutusuna Elektrikli ve Elektronik eşya atarak, Türkiye genelinde sadece13 Belediyenin uyguladığı ve 14.sünün Ereğli ilçesinde uygulandığını söyledi.

BATI KARADENİZDE TEK

Bu çalışmanın son derece önemli olduğunun altını çizen Başkan Uysal, burada gazetecilere yaptığı açıklamada;”Bu uygulama Batı Karadeniz’de tek, Türkiye genelinde 13 Uygulama alanı var, 14.sü bizim ilçemizde, Çünkü bunlar geri dönüşüm olarak kullanacaklar, Karadeniz bölgesinde ilk olma özelliğini taşıyan çalışma ile tehlikeli maddeler içeren, atık elektrikli ve elektronik eşyaları toplayarak, geri dönüşüm tesisine gönderilecek, Atık ve kullanılmaz durumda olan beyaz eşyalar, televizyon, bilgisayar, küçük ev aletleri, oyuncak, tıbbı cihazlar ve bunun gibi atık elektrik ve elektronik eşyaların toplanacağı uygulama ile belli aralıklarla konteynırdan alınacak atıklar, geri dönüşüm tesisinde depolanıp oradan da bertaraf edilmek ya da geri kazanılmak üzere yetkili kurumlara ulaştırılacak “ dedi.

EKİPLER GELİP ALACAK

Ellerinde Elektronik atığı olan vatandaşların 333 13 53 numaralı telefonu aramaları halinde ekiplerin verilen adrese giderek elektronik atıkları alacaklarını belirten Başkan Uysal, Toplanan tüm atıklar geri dönüşüm tesisinde depolanıp oradan da bertaraf edilmek ya da geri kazanılmak üzere yetkili kurumlara ulaştırılacak” dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2016, 10:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER