Bayram öncesi bu yapılır mı!

Bayram öncesi bu yapılır mı!

Bayram öncesi bu yapılır mı!
Zonguldak’ta bir tekstil atölyesine giren hırsızlar, önce güvenlik kameralarının kablolarını kesip ardından kasada işçilere bayram harçlığı için dağıtılacak olan 16 bin lirayı çaldı. 100 bin lira değerinde ziynet eşyalarını da çalan hırsızlar kayıplara karıştı. 

Edinilen bilgiye göre olay, Asma Mahallesi’nde bir giyim mağazasının üretim atölyesinde meydana geldi. İşyeri sahibi Hikmet Kavaz; birkaç gün önce Ramazan Bayramı tatilinde işçilere dağıtılmak üzere kasaya 16 bin lira koydu. Daha önceden evine iki kez hırsız giren Kavaz, daha güvenilir olacağı düşüncesiyle eşine ait 100 bin lira değerindeki ziynet eşyalarını da aynı kasaya bıraktı.

Sabaha karşı meydana gelen hırsızlık olayında güvenlik kameralarının olmadığı kör noktayı tespit eden hırsız ya da hırsızlar önce kameralara ait kabloları kesti. Ardından içeri giren hırsız ya da hırsızlar, burada atölyede çalışan 60 işçinin bayram harçlığı olan 16 bin lirayı çaldı. İşyeri sahibi Hikmet Kavaz’ın eşine ait 100 bin lira değerindeki ziynet eşyalarını da çalarak kayıplara karıştı.

Olayın şoku ile atölyeye gelen Hikmet Kavaz ise polislerden bilgi aldı.



“İŞÇİLERİ TATİLE ÇIKARIP HARÇLIK VERECEKTİK”


İşçilere bayram harçlığı için biriktirdiği paranın çalınmasını gözyaşlarıyla anlatan Hikmet Kavaz, “İşçilere bu bayram tatili için harçlıkları biriktiriyorduk. 16 bin lira paramız vardı. Kasada hanımın altınları vardı. O’nun için çok değerliydi. Bazıları dededen kalma, paha biçilemezdi. Yine bir 100 bin liralık altın vardı. Evimize iki defa hırsız girdi. Buradaki kasanın daha emniyetli olduğunu düşünüp buraya koymuştuk. Birçok çek vardı. Ama çeklere dokunmamışlar. Binanın arkasından önce kameralara giden bütün kabloları kesmişler. 24 kameralı sistem vardı. Binanın arkasından girmişler. Bizim gece görüşlü kameramız var. O kayıtları tabi incelenmemesi için kayıt cihazı da dahil almışlar. Parmak izi bakılıyor ama o kasayı açanlar parmak izi bırakmaz” dedi.



“BU BİZİ YILDIRMAYACAK”

İğne ucuyla iş yaparak emek yoğun çalıştıklarını anlatan Kavaz, “En çok üzüldüğüm, emek-yoğun çalışan bir atölyeyiz. Atölyede 60 civarında personel çalışıyordu. Önümüzdeki Cuma’dan 9 günlük bayram tatili vereceğiz. O emekçilerin paralarını çalmaları çok ağrıma gitti. Tabii cana gelmesin, daha büyük bir şey olmasın. Çok önemli değil ama bizden ne istediler? İğne ucundan para kazanıp da insanlara ekmek verme mücadelesinde olan bir işletme sahibiyim. Çok gururuma dokundu. İnşallah yapanlar bulunur ve kim oldukları ortaya çıkar. Tabii bu bizi yıldırmayacak, çalışacağız. Hanımın o kadar altını çalındı ona üzülmüyor da işte bizim böyle emek yoğun çalışan bir müessesede bu olayın yapılması hanımın da çok ağrına gitti. Polis arkadaşlar ilgileniyorlar, inşallah yakın zamanda bulunur” şeklinde konuştu.

Atölyede inceleme yapan Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, hırsızlığın yaşandığı yerlerden parmak izi ve deliller toplayarak incelemesini tamamladı. Hırsızlık Büro Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de bayram öncesi atölyede çalışan işçilerin harçlıklarını çalan hırsızların peşine düştü.
Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2016, 12:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER