Bazı kamu alacaklarının Yapılandırılması yürürlükte

Bazı kamu alacaklarının Yapılandırılması yürürlükte

Bazı kamu alacaklarının Yapılandırılması yürürlükte

Zonguldak’ınAlaplı ilçesi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Gelgeç, Türkiye Esnafve Sanatkarları Konfederasyonunun yoğun ve ısrarlı talepler sonucu esnaf vesanatkarların kamuya olan borçlarını yeniden yapılandıran 6735 sayılı Kanununyürürlüğe girdiğini söyledi.

AlaplıEsnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Gelgeç, son yıllarda piyasalardayaşanan sıkıntılar sebebi ile esnaf ve sanatkarların zor duruma düştüğünübelirterek, kamuya olan borçlarını yeniden yapılandıran 6735 sayılı Kanununyürürlüğe girmesinin esnaflar için sevindirici olduğunu söyledi.

Gelgeç,konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “30 Haziran 2016’ya kadarolan vergi, prim, trafik cezası, öğrenim ve katkı kredisi gibi borçlarınayapılandırma imkanı getiren yasa, yürürlüğe girdi. Vatandaşımız ve esnafımızbaşvuru yaparak borcunu yapılandırabilecek. Gecikme zammı ve faizisilinip, bunun yerine enflasyon güncellemesi yapılacağı için borç düşecek. İsteyenpeşin, isteyen taksitle ödeme yapabilecek. Yapılandırma başvuruları 31 Ekim2016 tarihine kadar yapılabilecek” dedi.


Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2016, 14:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER