BEDELİNİ ÖDEYECEKLER…

BEDELİNİ ÖDEYECEKLER…

gundemeregli.com-Di­yar­ba­kır´da gös­te­ri­ci­le­rin 2. Ha­va Kuv­ve­ti Ko­mu­tan­lı­ğı kış­la­sı­nın için­de­kiTürk bay­ra­ğı­nı in­dir­me­si­ne top­lu­mun her ke­si­min­den tep­ki yağ­dı. Yurt ge­ne­lin­de bay­rak ey­lem­le­ri ya­pı­lır­ken, si­ya­si­ler­den de tep­ki­ler gel­di. İş­te tep­ki­le­r…

CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GUL

Diyarbakır 2´nci Hava Kuvvet Komutanlığı´nda direkteki Türk Bayrağı´nın bir gösterici tarafından indirilmesini şiddetle kınıyorum. Şunu açıkça vurgulamak isterim ki, bu ve benzeri çirkin saldırı ve tahrikler hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır.Sorunların çözümü sürecinde, herkesi sorumlu davranmaya,provokatif eylem ve söylemlerden kaçınmaya çağırıyorum”

BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN

“İkinci Hava Kuvvetleri KomutanlığıDiyarbakır´daki bayrakindirilmesi konusu... Bununla ilgili olarak benim söyleyebileceğim herhalde ne şiddetli cümle neyse onu benden duymuş olun. İçişleri Bakanım hemen teftişi başlatmış durumdadır. Oradaki ilgili komutanla alakalı da bunlar teftişin içindedir.Çocukolması bizi ilgilendirmez. Bir çocuk bizim kutsalımız olan bayrağı alma mahareti gösteriyorsa karşılığı mutlaka olacaktır. Bedeli neyse onu oraya gönderenler de bunu ödeyecektir. Çocuktur diye kutsalımıza bu şekilde saldırmak suretiyle buna sesiz kalmak mümkün değil. Bir bayrağı elinden düşürmüyor, direğe tırmanıyor bayrağı indirme cüretinde bulunabiliyor.

´BEDELİNİ ÖDEYECEKLER´

Erdoğan, şöyle devam etti: Orada görevli olan askerdi komutandı bu teftişten sonra hepsi bununbedelini ödeyecektir. Bir de son günlerde bölgedeki bu gelişmeler hususunda da özellikle halkımıza bir çağrıda bulunyorum; bütün bu olaylar karşısında bu çözümsüzlük sürecini ortadan kaldırmaya yönelik atılan adımlardır. Bu süreci provoke etmeye yönelik adımlardır. Çözüm sürecine yönelik provokasyonlara karşı milletçe dik durmamız lazım. En azından Diyarbakır´da o annelerin ortaya koyduğu tavrı tüm bölge insanın aynı şekilde koymasını hatırlatmak istiyorum. Tokat´taki vatandaşın ortaya koyduğu tavrı aynı şekilde herkesin ortaya koymasını istiyorum. Yol kesmek eşkiya işidir, kesenler de bedelini ödeyecektir. İlgili bakanlarıma talimat verilecektir. Ülkemizin huzurunu mutluğunu kimsenin bozmaya ortadan kaldırmaya gerek yoktur. dedi.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU

“Türk bayrağını indiren bir hareketi asla asla kabul edemeyiz. O bayrak hepimizin ortak paydasıdır. Bayrak indirip siyaset yapacaksanız, bunu kabul etmiyoruz. Bayrağın indirilmesine tahammül edemeyiz”

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ

Sancak düşerse vatan düşer derken, Şayet devlet yaşayacaksa, şayet millet var olacaksa, bayrak direğine tırmanacak kadar cüretkâr olan bir sefilin tam alnı çatından devrilmesi de haktır, helaldir, hukuktur, mahşeri vicdanın şaşmaz adaletidir”

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2014, 13:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER