BELEDİYE MECLİSİNDE KRİZ...

BELEDİYE MECLİSİNDE KRİZ...
gundemeregli.com-
 

AK Partili Belediye Meclis Üyeleri ile Belediye Başkanı Halil Posbıyık arasında tartışmaların yaşandığı mecliste oturma krizi yaşandı.


Meclis toplantısında Posbıyık ile Ak Partili Meclis üyeleri arasında tartışmalar yaşandı.

POSBIYIK TEPKİ GÖSTERDİ

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık´ın meclise girişinde meclis üyeleri, belediye personeli ve toplantıyı izleyen katılımcılar ayağa kalkarken AK Parti grubu kalkmadı. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise bu harekete tepki gösterdi.

Gündem maddelerinde yer alan, Belediye çeşitli mahallelerinin ve sanayi çarşısının asfaltlanması için borç alınmasının görüşülmesi maddesinin meclis üyelerine farklı bilgi verildiğini belirten AK Partili Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay, belediyenin nakit yetersizliğinin giderilmesi için borç alınmasının görüşülmesi olarak verildiğini belirtti.AK Partili Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay ile Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık arasında zaman zaman sert tartışmalar yaşandı.

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

CHP Belediye Meclis Üyesi Fevzi Ekşi´nin, Mülkiyeti belediyeye ait taşınmazın imar planı değişikliği yapılarak imar durumunun ticaret alanından belediye hizmet alanına dönüştürülmesi yönündeki önergesi AK Partili, bağımsız ve bazı CHP´li meclis üyelerinin kabulü ile gündem maddesi olarak kabul edildi.
Gündem maddelerinde yer alan Fen İşleri Müdürlüğünün, 2013 yılı gelir bütçesinde yer alan taşınmaz mal satış gelirlerinde tahmin edilen taşınmaz satışları gerçekleşemediğinden ve gelir bütçesinden beklenen hedefe ulaşılamadığından asfalt malzemesi alımında kullanılmak üzere İller Bankasından veya ulusal bankalardan kredi kullanma ihtiyacı doğmuştur. Buna göre ilçenin çeşitli mahallelerinde 2013 yılında asfalt malzemesi alımında kullanılmak üzere İller Bankasından veya diğer ulusal bankalardan 8 milyon TL kredi kullanılması, kredi işlemlerinin takibi için belediye başkanına yetki verilmesi maddesi ilgili komisyona havale edildi.

AVM 8 TRİLYONA YAPTIRILIYOR


Göztepe´ye başlıyoruz orayı hizmete açacağız. Sit alanı meselesini değiştirdik, doğal site indirdik, bakanlık elemanlarını bekliyoruz. Halkımıza yürüyüş yolu yapacağız, yaşlılarımızı da golf aracı ile yukarılara taşıyacağız. Göztepe´yi çok güzel bir şekilde ışıklandıracağız. 1.2 trilyonluk ihale yaptık, Ramazan ayının başında tüm camilerin minareleri aynı renkte ışıklandırılacak. Bunlar para ile oluyor bedava olmuyor. Nakit yetersizliği yazılmış bunu da kullanmaya kalkıyorlar. Kimse bunları kullanmaya kalkmasın. Bunları yaparken Kışla ve Belen Sanayi Sitesi perişan vaziyette yıllardır alt yapısı yapılmamış, kanalizasyonları değiştirdik. Yeni Belen, Kışla Sanayi Sitesindeki asfaltı 22 bin ton tutuyor. Kemer Devlet Su İşleri´nin çalıştığı bölgede komple tamamen asfalt olacak. Kışla mahallesi aynı şekilde, Hastane Caddesi, Kepez Kayalık Sokak, Süleymanlar Mahallesi, Kestaneci Ana yolu komple, diğer mahallelerde Şubat ayında muhtarlarla yapılan görüşmelerde tespit edilen yerler asfaltlanacak bunlarda 35 bin ton tutuyor. Muhtarlarımız ne emrediyorsa onları yapıyoruz. Tek tek muhtarlarımıza sorabilirsiniz. Çalışma arkadaşlarımıza da desteklerinden ve çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum. Sıcak asfaltın maliyeti 7.5 trilyon artı KDV oluyor, ayrıca Ören, Hamzafakıhlı, Bölücek, Topçalı, Göktepe, Dağlar, Kıyıcak Mahallelerinde 100 bin m2 emisyon asfalt yapacağız bunun da maliyeti 1 trilyona yakın, arsa satışını yapmayın dediler yapmadık. Ben meclisten çıkan kararlara saygılıyım, beni meclisten çıkan kararlarla sıkıntıya falan sokamazsınız, 5 meclis kaldı. Bu 5 mecliste takla da atsanız, yuvarlansanız da o tarafa da geçseniz bu tarafa da dönseniz bana birşey yapamazsınız. Ne olacağını ileride göreceksiniz ileride Allah nasip ederse başarı ile. Yüzde 80 gibi bir oy oranı alacağım. Milletvekili de devreye girse, meclis üyesi pazarlasa da daha yukarılardakiler de pazarlık yapsa da bana birşey yapamazsınız. Allah´dan bir can sağlığı bekliyorum bunların ileriki dönemlerde göreceksiniz.

SATMA DEDİNİZİ SAYGI DUYUYORUM


Öte yandan Kdz. Ereğli Belediye Meclis toplantısının gündemde yer alan bazı maddelerin görüşülmek üzere 4 Mayıs 2013 Cumartesi günü (Bugün)yeniden toplanacağı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2013, 14:29
YORUM EKLE
YORUMLAR
OSMAN EKŞİ
OSMAN EKŞİ - 11 yıl Önce

SN. BAŞKANIM SİZE BİR ÖNERİM VAR.YENİ YAPMAYA BAŞLADIĞINIZ AVM Yİ BELEDİYE SARAYINA ÇEVİRİN. MEVCUT PAZARYERİNİN GİRİŞ KATINI YAPIP PAZAR ESNAFINA SATINIZ. BİZ ORADA ÜSTÜ İSTER MEYDAN YAPIN, İSTER NİKAH SALONU YAPIN BODRUMU PARK YERİ KAPALI PAZARYERİNİ DEVAMINI KÖYLÜ PAZARI YAP SIKINTILARINIZ BİTSİN. ( İNŞAATA BAŞLARKEN PROJE BAZINDA SATILSIN ESNAF KREDİ ÇEKİP ÖDEMEYE BAŞLAR ESNAFIN PARASIYLA AVM Yİ YAPARSINIZ. BAŞKANIM BUNLARI SİZE BU ÖNERİLERİ SÖYLEYECEK KİŞİ GRUBUNUZDA İNANIYORUM ANCAK BİR KAÇ KİŞİ ÇIKAR ONLARDA ŞİMDİ SİZE MUHALİF.BU ÖNERİYİ BELEDİYE İÇİN VERİYORUM BELEDİYE BİZİM BELEDİYEMİZ ZOR DURUMA DÜŞMESİNİ İSTEMEYİZ.SAĞLICAKLA KALIN.SAYGILARIMI SUNARIM.

ALİ
ALİ - 11 yıl Önce

BU SİTE POSBIYIKAMI AİT

SIRADAKİ HABER