BELEDİYEDEN ATIK YAĞ KAMPANYASI

BELEDİYEDEN ATIK YAĞ KAMPANYASI

gundemeregli.com-Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık belediye olarak konutlarda oluşan bitkisel atık yağların toplanması için Ezici,Deha Biyodizel ile birlikte başlatılan kampanya kapsamında 5 litre atık yağ getirenlere 1 litre ayçiçeği yağı kampanyası başlatıldığını ifade etti.

Başkan Halil Posbıyık, Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından atık yağların toplanması konusunda önemli bir kampanya başlatıldığını ifade etti.

70 TON BİTKİSEL ATIK YAĞ TOPLANDI

Kullanılmış yağlar lavaboya döküldüğü zaman kanal borusu yüzeyine yapışır ve kanal kesitinin zamanla daralıp tıkanmasına neden olur. İlçemizdeki restoran, yemek fabrikası, yemekhane, vs. işletmelerden kaynaklanan bitkisel atık yağların diğer atıklardan ayrı toplanmasına Belediyemizce 2007 yılında başlanmıştır. İlçemizdeki restoran, yemek fabrikası, yemekhane vs. işletmeler, bugüne kadar toplam 70 ton bitkisel atık yağ toplayarak geri dönüşüm tesislerine göndermiştir.

5 LİTRE ATIK YAĞ GETİRENE 1 LİTRE AYÇİÇEK YAĞI

Amacımız, işyerlerimizin yanı sıra konutlarımızda üretilen atık yağların da kanalizasyona ya da çöpümüzün içine karışarak çevre kirliliğine ve tehlikelere neden olmasını engellemek; bu yağların geri dönüşümünü (biyodizel üretimi) sağlamaktır.

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2013, 10:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER