Belediyeden Çevre Günü etkinliği

Kdz. Ereğli Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında “Atığın yolculuğu” adlı etkinlik düzenledi.

Belediyeden Çevre Günü etkinliği


Kdz.Ereğli Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında “Atığın yolculuğu”adlı etkinlik düzenledi.

Halkın çevre kirliliği konusunda duyarlılığınıarttırmak amacıyla Kdz.Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ncedüzenlenen etkinlik kapsamında, Erdemir Ofis yanında maket mahalle oluşturulurken,evsel nitelikli atıkların kaynağından bertarafına kadar izlediği süreçanlatıldı.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, BaşkanYardımcıları, Meclis Üyeleri, Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, bazımahalle muhtarları, ZONÇEB Birlik Müdürü Hakan Farizoğlu, öğretmen ve çoksayıda öğrencinin katıldığı etkinlikte konuşan Başkan Uysal “Öğrenen belediyeyetmiyor, öğreten belediye olmamız lazım. Sloganımız bu. Bu anlamda çevreci ve kültürelbelediyecilik önceliğimiz. Bu konularda, ivmemizi sürekli arttıracak şekildeçalışmalara devam ediyoruz.” dedi.

Etkinlikte ayrıca, Taşınabilir Pil Üreticileri veİthalatçıları Derneği (TAP )  tarafındanil genelinde düzenlenen atık pil toplama kampanyasına katılan ve en çok piltoplayan Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu, Kepez İlkokulu, Turgut Reis Ortaokulu ve TED Kdz. Ereğli Koleji VakfıÖzel İlkokulu Başkan Uysal tarafından plaketle ödüllendirildi.

Etkinlikte “Atığın yolculuğu “ adlı görseli izleyenkatılımcılar daha sonra stantları gezdi.

Etkinlik 5 Haziran 2016 Pazar akşamına kadar devamedecek.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2016, 10:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER