Belediyenin müdahalesiyle hayata tutundu..

Belediyenin müdahalesiyle hayata tutundu..

Belediyenin müdahalesiyle hayata tutundu..

Ereğli Ormanlı yolunda zifte yapışmış halde ölmek üzereyken İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarılan yavru köpek, Belediye Veterinerleri tarafından 4 saat süren bir müdahalenin ardından hayata tutundu. Veterinerlerin ‘Zift’ ismini verdikleri 2 aylık yavru köpeğin tedavisi sürüyor..

Ereğli’ye bağlı Ormanlı Beldesi, Kaymaklar yolu üzerinde asfalt ziftine yapışmış halde ölmek üzereyken bulunan 2 aylık dişi yavru köpek, Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezinde oluşturulan 4 kişilik ekibin 4 saat süren müdahalesiyle hayata tutundu.

BULAK: DURUMU İYİYE GİDİYOR

Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Atilla Bulak, ekiple birlikte ‘Zift’ ismini verdikleri yavru köpeğin durumunun iyiye gittiğini belirterek; “Tedavi ve iyileştirme aşamasında Belediye Başkanımız Op. Dr.Hüseyin Uysal’ın talimatlarıyla merkezimizin bütün imkânları seferber edildi.

İlk gün yaptığımız müdahalede vücudunun sol tarafı yaklaşık 2 cm’lik zift katmanıyla kaplı, ön ve arka ayakları birbirine yapışık ve uzun süre aç ve susuz kalmış bir vaziyetteydi. Belediyemizin 3 veteriner hekimi ile yardımcı personellerin üstün gayretleriyle 4 saatlik bir çalışma sonucu, önce zift tabakasını çeşitli kimyasallarla söktük, ardından yıkama yaparak hareket etmesi neredeyse imkânsız olan çene ve ayakların normale dönmesi sağlandı.

Genel durumundaki bozukluk, temizleme çalışmaları sırasında yapılan serum, elektrolit ve vitamin takviyeleri ile düzeltilmeye çalışıldı. Ardından zift tabakasının deride yarattığı kimyasal yanığın çeşitli pomatlarla bakımı ve antibiyotik uygulamaları yapıldı.

Merkezimizdeki yumuşak altlıklı ve ısıtıcılı müşahede odasında bakımı süren, kendi başına yeme ve içme fonksiyonlarını yerine getiren yavru köpeğin iç parazit yönünden tedavilerini de yaparak, sağlıklı bir yaşama döndürme çabalarımız devam ediyor” dedi.

BİNLERCE YORUM, BİNLERCE TEŞEKKÜR

‘Zift’ isimli yavru köpeğin kurtarılması ve yeniden yaşama tutunması, ulusal ve yerel basında da geniş yankı buldu.

Aralarında ünlü simaların da bulunduğu binlerce vatandaş gerek telefon, gerekse sosyal medya üzerinden Ereğli Belediyesinin duyarlılığına teşekkür edip, desteklerini ilettiler.

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2016, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER