Ben vadetmek için değil, gerçekleştirmek için geliyorum

7 Haziranda yapılacak olan genel seçimlerde ,Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak Milletvekili Aday adayı olan Zeki Çakan yaptığı yazılı açıklama ile Siyasi hayatı boyunca Vatandaşların menfaatlerini her zaman parti üstünde tuttuğunu ve bundan sonraki süreçte de aynı şekilde devam edeceğini dile getirdi.

Ben vadetmek için değil, gerçekleştirmek için geliyorum

7 Haziranda yapılacak olan genel seçimlerde ,Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak Milletvekili Aday adayı  olan Zeki Çakan yaptığı yazılı açıklama ile Siyasi hayatı boyunca Vatandaşların menfaatlerini her zaman parti üstünde tuttuğunu ve bundan sonraki süreçte de aynı şekilde devam edeceğini dile getirdi.

2002 yılından önce Enerji ve Tabi kaynaklar bakanlığı görevi döneminde Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarında (ERDEMİR)’ de çalışan 1.975 kişinin kadroya geçirilmesini sağlayan ve yine 1989-1992 yılları arasında Köy Hizmetleri genel müdürlüğü döneminde, 40 Bin köy ve 25 Bin mezraya hizmet gelmesini sağlayan Çakan, Milliyetçi Hareket Partisinden Zonguldak Milletvekili olarak Bölgeye yeniden hizmet etmek istediğini dile getirerek yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti;

“Siyasi hayatım boyunca ülkemin, bölgemin, İlimin, kısacası ülkemde yaşayan vatandaşlarımın menfaatlerini her zaman parti menfaatlerinin üzerinde tuttum. Doğrusu da buydu. Bundan sonra da böyle olacaktır. Bu nedenle, aynı duygularını ve ilkelerini paylaştığım Milliyetçi Hareket Partisinden Zonguldak milletvekili aday adayı oldum.

“İLKLERİMDEN HİÇ ŞAŞMADIM”

Bürokratik hayatımda da bu ilkelerimden hiç sapmadım. 1989 – 1992 yılları arasında Köy Hizmetleri Genel Müdürü olarak görev yaptım. Yaklaşık olarak 100.000 personelle birlikte çalıştım. O dönemde benimle çalışanlar, gayet iyi bilirler ki gecemizi gündüzümüze katarak 40.000 köy ve 25.000 mezraya temel alt yapı hizmetlerini götürdük.

“KÖYLERİMİZE HİZMET SEFERBERLİĞİ BAŞLATTIK”

Tabiki bu arada hizmete susamış olan bölgemize yani Zonguldak, Bartın ve Karabük’ün köylerine, yolundan camisine, köprüsünden asfaltına, içme suyu şebekesinden çeşmesine, kanalizasyonundan göletlerine, yeni şantiye binalarının kurulmasından, tarla içi geliştirme hizmetlerine kadar, kısacası köylerimize gelen her türlü alt yapı hizmetleri için seferberlik ilan ettik.

HİZMET YARIŞIMIZI MUHTARLARIMIZ ÇALIŞMA ARKADAŞLARIM BİLİR

O dönemde bizimle beraber bu hizmet yarışında çalışan başta muhtarlarımız olmak üzere, tüm hemşehrilerim ve çalışma arkadaşlarım bu durumu gayet iyi ve yakından bilirler.

“ERDEMİRDE ÇALIŞAN 1.975 KİŞİ KADROYA GEÇTİ”

Siyasi hayatımda yaşadığım bu konularla ilgili bir iki örnek vermek istiyorum. Ereğli Demir Çelik fabrikasında 2002 yılı öncesinde 1.975 kişi kadrosuz çalışıyor, zaman zaman işten çıkarılıyor ve her an işten çıkarılma endişesiyle yaşıyordu. Ben ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevini yürütüyordum. Bir gün Ereğli seyahatim esnasında konu işçilerimiz, işçi temsilcilerimiz, sendikamız aracılığıyla tarafıma intikal ettirildi. Bir iki gün içerisinde fabrika yetkilileri, sendikamız ve işçilerimizle yapmış olduğumuz toplantılar neticesinde 1.975 kişinin kadroyaalınma konusunu, ilgili Bakan ile görüşerek gerçekleştirdik. Dolayısıyla bu arkadaşlarımız işten çıkarılma endişesinden kurtularak kadrolu personel oldular. Böylece yaklaşık 8.000 – 10.000 kişi Ereğli’de geçim endişesinden kurtuldu.

“ÇAYCUMA KÂĞIT FABRİKASININ ÖZELLEŞTİRİLMESİNİ BAKAN ARKADAŞIMLA GÖRÜŞÜP DURDURDUM”

Yine aynı dönemde serbest piyasa ekonomisini benimsemiş olan parti politikasının aksine, Çaycuma Kâğıt Fabrikasının özelleştirilmesini, işçilerle ve sendikayla yapmış olduğumuz toplantı esnasında ilgili Bakan arkadaşımla görüşerek durdurduk.

“SİYASETÇİ GEREKTİĞİNDE YUMRUĞUNU MASAYA VURABİLMELİ “

Siyasetçi gerektiğinde masaya yumruğu vurabilmeli, gerektiğinde ağabey gibi davranarak birleştirici bütünleştirici olabilmeli, gerektiğinde bölge menfaati söz konusu olduğunda direnebilmeli ve vatandaşın yanında yer alabilmeli.

Dün bu düşüncedeydim. Bugün bu düşüncedeyim. Yarında aynı düşüncede olacağım. Bu duygularla tüm hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2015, 14:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER