BES SOKAKLARDAYDI

BES SOKAKLARDAYDI

gundemeregli.com- Büro Emekçileri Sendikası Zonguldak Şubesi Kdz. Ereğli Temsilciliği anıt önünde düzenlediği basın açıklamasıyla hükümetin politikalarını eleştirdi.

Sendika adına açıklamada bulunan Erdinç Sakin, 20 Aralık 1994 yılında kamu çalışanlarının tamamına yakınının katıldığı grevin 18´nci yılı olduğuna dikkat çekerek, rahatsız oldukları pek çok konu bulunduğunu kaydetti.

BİZ UYARIYORUZ

Sakin, ek ödemelerin emekli aylığına dahil edilmesi ve fazla mesailerin önümüzdeki yıl itibari ile kaldırılmasının söz konusu olduğundan çalışanların uğrayacağı gelir kaybının seyyanen yapılacak bir artışla maaşlara dahil edilmesi talebi ile ülke genelinde toplanılan dilekçelerin ilgili bakanlıklara gönderileceğini belirterek, şunları söyledi:

TALEPLERİMİZ VAR

Kamu çalışanlarına uygulanan ve uygulanmak istenen il içi ve iller arası rotasyonlara performans uygulamalarına ve iş güvencemizin kaldırılmasına karşı olduğumuz için buradayız. Kamu çalışanları arasındaki ücret adaletsizliğine karşı eşit işe eşit ücret istediğimiz için buradayız. Ücretsiz servis, yemek ve kreş talebi için buradayız. Kamu çalışanlarının ek ödemelerini düzenleyen 666 sayılı kanun hükmünde kararname ile sosyal güvenlik kurumunda kaldırılan ikramiyelerin tekrar ödenmesi, ek ödemelerde merkez taşra ayrımının kaldırılması için buradayız. Kamusal hizmetlerin piyasalaştırılmasına karşı temel kamu hizmetlerinde tüm yurttaşlarımızın parasız ve eşit yararlanması için buradayız. 4/C statüsünde çalışan kamu emekçilerinin yılsonu itibariyle sözleşmeleri yenilenmektedir.

MÜCADELEMİZDE HAKLIYIZ

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2012, 14:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER