BEÜ Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri MYO’da Optisyenlik programı açıldı

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü bünyesinde “Optisyenlik Programı” açılmasına ilişkin Yükseköğretim Kurulu’ndan onay cevabı alındı.

BEÜ Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri MYO’da Optisyenlik programı açıldı
Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü bünyesinde “Optisyenlik Programı” açılmasına ilişkin Yükseköğretim Kurulu’ndan onay cevabı alındı. Programın yakın zamanda faaliyete geçirilmesi için çalışmalara başlandı. 
Optisyenlik Programı Türkiye’deki üniversitelerin birçoğunda mevcut değil. Batı Karadeniz bölgesinde bu programa sahip ikinci üniversite olan Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) bu alanda eğitim almak isteyen gençlere önemli fırsatlar sunmaya hazırlanıyor.
BEÜ Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. F. Ebru Ofluğlu Demir Programın önemine dikkat çekerek: “İnsan sağlığı ile doğrudan ilgili olan göz rahatsızlıkları ve bunların çözüm yolları gözlükçülüğü geçerli ve zorunlu kılmaktadır. Gözlüğün yerini tutabilecek teknolojik yeniliklerin yetersiz kalması ve çıkanların da gerek sağlık açısından gerekse kullanım açısından daha iyi olmaması, mesleği gelecekte de önemli bir istihdam alanı olarak ortaya çıkarmaktadır. Optisyenlik Bölümü, göz sağlığını olumsuz etkileyebilecek ürünlerin piyasada olmaması ve işin uzmanı kişilerce satışının ve kontrolünün yapılması açısından sayısı çoğaltılması gereken bir bölümdür. Geniş bir istihdama sahip olan program mezunları, 5193 Sayılı Optisyenlik Hakkında Kanun esaslarına göre “Optisyen” unvanı ile istedikleri il veya ilçede, kendilerine ait Optisyenlik Mağazası açabilirler. Yine özel veya tüzel şahıslara ait optik mağazalarında sorumlu mesul müdür olarak çalışabilirler. Veya gözlük camı ve çerçevesi imal eden fabrika ve firmalarda da çalışabilirler.” dedi.

OPTİSYENLİK PROGRAMI İNSAN SAĞLIĞININ KORUNMASI AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ BİR PROGRAM
BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, optisyenlik programının insan sağlığının korunması, özellikle göz sağlığının korunması açısından çok önemli olduğunu belirterek, üniversiteleri bünyesinde açılan Optisyenlik programı için şunları söyledi “Her geçen gün Üniversitemizdeki bölümlere ve programlara bir yenisini daha ekliyoruz. Sağlık alanında yaptığımız atılımlar hem üniversitemiz hem de Zonguldak için oldukça önemlidir. Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi Zonguldak’ın ve Batı Karadeniz’in ihtiyacını önemli ölçüde karşılıyor. Açılacak Optisyenlik Programıyla istihdamı geniş olan bir iş alanının ilk adımı olan eğitim basamağını bölgemize kazandırmış olacağız. Bu program gençlerin istihdamı için çok önemli. Mezun olunduğu anda geniş bir sahada çalışma imkânı bulabilecek olan öğrenciler Optisyenlik programına yoğun ilgi gösteriyor. Bizlerde gençlerimizin bu ilgisine kayıtsız kalmadık ve programın üniversitemizde açılması için başvurularımızı yaptık. Yaptığımız çalışmalar sayesinde programın açılması için YÖK’ten onay alındı. Optisyenlik programı Üniversitemize ve Zonguldak’a hayırlı olsun.”
Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2016, 08:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER