BEÜ akademik kadrosunu zenginleştirmeye devam ediyor

Bülent Ecevit Üniversitesi Akademik Kadrosunu Yabancı Uyruklu Akademik Personel ile zenginleştirmeye devam ediyor.

BEÜ akademik kadrosunu zenginleştirmeye devam ediyor

Bülent Ecevit Üniversitesi Akademik Kadrosunu YabancıUyruklu Akademik Personel ile zenginleştirmeye devam ediyor.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ)uluslararasılaşma alanında attığı adımlarla kararlı ve istikrarlı büyümesinedevam ediyor. 2015-2016 akademik yılında uluslararası akademik personel veöğrenci sayılarında kaydedilen önemli artışlar BEܒnün uluslararasılaşmaalanında hızlı ve nitelikli gelişmelerin gösteriyor. BEܒde 2014-2015 akademikyılında 7 ülkeden 14 yabancı uyruklu akademik personel görev yapmakta iken busayı 2015-2016 akademik yılında % 46 artışla 13 ülkeden 26 akademik personeleyükselmesi, eğitim altyapılarına yapılan yatırımlar ve kalite güvencesialanında yürütülen çalışmalar Bülent Ecevit Üniversitesi’ni dünyanın pek çokülkesinden akademisyen ve öğrencilerin buluştuğu bir cazibe merkezi halinegetiriyor.

BEÜ ailesine 1 Nisan 2016 tarihi itibarıylaMetalurji ve malzeme Mühendisliği bölümünde göreve başlayan Yrd. Doç. Dr.Mrutyunjay Panıgrahı, Bülent Ecevit Üniversitesi’nde olmaktan çok mutluolduğunu, BEܒde akademik, bilimsel ya da sosyal her çalışma ve faaliyete hertürlü desteğin verildiğini söyleyerek, yapılacak her türlü çalışmaya teşvik etmeyönüyle de farklı bir misyonu olan bir üniversite olduğunu söyledi. Hindistanuyruklu olan Dr. Panıgrahi doktorasını Japonya Tohoko Üniversitesi’ndetamamladı. Hindistan’ın önde gelen çeşitli sanayi kuruluşlarında meslekitecrübeye sahip, Dr. Panıgrahi Japonya’daki bağlantıları ile üniversitemizinuluslararasılaşma süreçlerine ve alanındaki bilgi birikimi ve tecrübesi ileBEܒye önemli katkılar sunmayı hedefliyor.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, yabancıuyruklu akademik personel sayısındaki artışla ilgili şunları söyledi:“Üniversitemizin yabancı uyruklu akademik personel sayısında kısa süredekaydettiği önemli artış uluslararasılaşma süreçlerine verdiğimiz önemin ve bualanda yapılan yoğun çalışmaların sonucudur. Üniversitemiz hızlı büyümesinedevam ederken kalite güvencesini merkeze almakta ve nitelikli büyümeyi amaçedinmektedir. Bülent Ecevit Üniversitesi 62 ülkeden 522 uluslararası öğrenci ve13 ülkeden 26 yabancı uyruklu akademik personelin buluştuğu uluslararası birbölge üniversitesi haline gelmiştir. Bu sayıların büyük bir hızla artacağınainanıyor, uluslararasılaşma alanındaki çalışmalara katkı veren tümpersonelimize teşekkür ediyorum.” dedi.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2016, 16:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER