BEÜ´ de yeni MR cihazı hizmete giriyor

Çağdaş alt yapısı ve uzman ekibiyle bölgeye gelişmiş ülkeler standardında hizmet vermeyi sürdüren Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, 2015 yılı içerisinde mevcut sağlık hizmetlerinin çeşitliliğini ve kapasitesini ciddi biçimde artırdı. Özellikle kanser, diyabet ve obezite gibi alanlarda planlanan tıbbi cihaz yatırımları hayata geçmeye başladı.

BEÜ´ de yeni MR cihazı hizmete giriyor

Çağdaş alt yapısı ve uzman ekibiyle bölgeye gelişmiş ülkeler standardındahizmet vermeyi sürdüren Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) SağlıkUygulama ve Araştırma Merkezi, 2015 yılı içerisinde mevcut sağlık hizmetlerininçeşitliliğini ve kapasitesini ciddi biçimde artırdı. Özellikle kanser, diyabetve obezite gibi alanlarda planlanan tıbbi cihaz yatırımları hayata geçmeyebaşladı.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörlüğünün Kalkınma Bakanlığı ve MaliyeBakanlığı ile yapılan Yatırım Bütçe görüşmeleri sonucu Sağlık Uygulama veAraştırma Merkezine 2015- 2016- 2017 yıllarında toplam 16 milyon liralık tıbbicihaz ve teçhizat yatırım finansmanı sağlanmıştı. Bu bağlamda, sağlanan finansmanyoluyla 2015 yılında önceli kli olarak Dijital Anjiyografi, SPECT - CT veManyetik Rezonans Görüntüleme cihazlarının temini gerçekleştirildi.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Uygulama ve AraştırmaMerkezi’ne 2015 yılında ihalesi tamamlanan yeni 1.5 Tesla MR (ManyetikRezonans) cihazının kurulum işlemi tamamlandı. Daha kaliteli bir sağlık hizmetisunmak amacıyla Radyoloji A.D.’na kazandırılan cihaz, 70 cm’lik giriş çapıylaferah bir ortamda çekime olanak tanımaktadır. Genişliği sayesinde kilolu hastalariçin de daha konforlu bir çekim olanağı sunmaktadır. Kurulumu tamamlanan cihazınhalen eğitimleri devam etmektedir. Son yıllarda artan hasta sayısı nedeniyle MRçekim ihtiyacını karşılamakta zorlanan eski MR cihazı yeni cihazla birliktehizmete devam edecektir.

Cihazın içerdiği çeşitli koil ve aparatlar ile spektroskopik, anjiografikgibi çekimler yapılabilmektedir. 2016 yılında temin edilmesi düşünülen MRuyumlu monitörizasyon cihazları ile anestezi altında çekime de olanaksağlanması planlanmaktadır. 

Yaklaşık 4 milyon TL’lik bir bütçe ile Zonguldak’a kazandırılan yeni MR cihazıile ilgili bir açıklama yapan Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Mahmut Özer tüm bu yatırımların bölgenin geleceğine yapıldığını ifade ederekşunları söyledi: “Üniversitemiz, Zonguldak ve bölgesinin sağlık ihtiyaçlarınıönceleyen orta ve uzun vadeli projeksiyonlarımız doğrultusunda gerekli adımlarıatmaktadır. Yatırım planlarına dâhil edilen ve kurulumları tamamlanan büyükbütçeli tıbbi cihaz alımları ile şehrimiz ve bölgemizde ihtiyaç hissedilengörüntüleme hizmetlerinin kapasitesini ve niteliğini yükseltmiş oluyoruz. Sondönemde arka arkaya hayata geçirilen dev sağlık yatırımları ile üniversitemiz,teması doğru belirlenmiş bir sağlık politikasını kararlılıkla ve büyük birsüratle hayata geçirmektedir. Bu çalışmalarımızı hayata geçirirken bizlerlebirlikte mesai harcayan çalışma arkadaşlarımıza, sağlık alanında fedakârcahizmet veren akademisyen ve sağlık personelimize, tüm emeği geçenlere teşekkürediyor, bu yeni MR cihazının Zonguldak ve Üniversitemize hayırlı olmasınıdiliyorum.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2016, 08:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER