BEܒde NASA ile telekonferans gerçekleştirildi

Bülent Ecevit Üniversitesi’nde ‘’Uzun Dalga Astronomisi Teknolojileri ve Derin Uzay Cubesat’’ konulu telekonferans gerçekleştirildi.

BEܒde NASA ile telekonferans gerçekleştirildi
Bülent Ecevit Üniversitesi’nde ‘’Uzun Dalga Astronomisi Teknolojileri ve Derin Uzay Cubesat’’ konulu telekonferans gerçekleştirildi. 
Sezai Karakoç Kültür Merkezi konferans salonunda Malzeme Bilimi Öğrenci Topluluğu, Zonguldak Elektrik Mühendisleri Odası Öğrenci üye komisyonu (EMO-Genç) ve Makina Mühendisliği Öğrenci Topluluğu tarafından NASA’da çalışan Türk bilim insanı Dr.Umut Yıldız ile “Uzun Dalga Astronomisi Teknolojileri ve Derin Uzay Cubesat” konulu Telekonferans gerçekleştirildi.
Konferans Emo-Genç öğrenci temsilcisi Muzaffer Duysal ve Malzeme Bilimi Öğrenci Topluluğu başkanı Çağla Aytaç Dursun moderatörlüğünde Türk Hava Kurumu Üniversitesi ile eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.
NASA/JPL ‘de çalışan Astrofizikçi Dr.Umut Yıldız öncelikle gezegenlerin yapısı ve NASA’nın araştırma yöntemleri ile ilgili bilgiler verdi. Daha sonra NASA’nın kullandığı teleskoplara değindi. Son olarak Cubesat’lara değinen Dr. Umut Yıldız öğrencilere Cubesat projeleriyle ilgilenebileceklerini söyledi. Kısa bir süre sonra üniversite öğrencilerinin de Cubesat yapabileceğini belirtti. Dr. Umut Yıldızın sunumunun ardından soru-cevap kısmına geçildi. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Yıldız, yurtdışında çalışmak istiyorsanız Türkiye’de mezun olduğunuz üniversitenin pek bir önemi yok önemli olan kendinizi geliştirmek ve sosyal etkinliklere katılmak dedi. Ayrıca Dr. Umut Yıldız ortaokul yıllarının bir yılını Zonguldak’ta okuduğunu ve Zonguldak’ta konferans vermekten dolayı mutlu olduğunu belirtti. Soru-Cevap bölümünün tamamlanmasının ardından kendisine Türkiye’ye geldiğinde verilmek üzere Devrek Bastonu ve plaket takdim edildi.
Etkinliğe, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Makina Mühendisliği bölümlerinden çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenciler katıldı.
Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2016, 06:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER