BEܒnün Uluslararası İşbirlikleri Ağına Cezayir Üniversiteleri Ekleniyor

Son zamanlarda uluslararası işbirlikleri alanında büyük atılımlar yapan Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Cezayirli öğrenci ve öğretim üyelerine ev sahipliği yapacak

BEܒnün Uluslararası İşbirlikleri Ağına Cezayir Üniversiteleri Ekleniyor

Son zamanlarda uluslararası işbirlikleri alanında büyük atılımlar yapan Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Cezayirli öğrenci ve öğretim üyelerine ev sahipliği yapacak. Pek çok uluslararası öğrenci ve öğretim üyesi için bir cazibe merkezi halinde gelen BEܒde TÖMER’de düzenlenecek yaz kursu kapsamında 50 Cezayirli öğrenciye eğitim verilmesi ve 2015-2016 akademik yılının bahar döneminden itibaren 6 Cezayirli öğretim üyesinin mühendislik fakültesinde istihdam edilmesi planlanıyor. Ayrıca Mühendislik, Tıp, İktisadi İdari Bilimler ve dil eğitimi alanlarında öğrenci ve öğretim üyesi hareketliliğinin desteklenmesi, Mevlana değişim anlaşmaları imzalanması ve çalıştay ve sempozyumlara Cezayirli ve Türk araştırmacıların davet edilmesi de işbirlikleri kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetler arasında yer alıyor.

Cezayir üniversiteleri ile yapılacak geniş kapsamlı işbirliklerinin temelleri 15 Aralık 2015 tarihinde Cezayir’de düzenlenen “I. Cezayir-Türkiye Yükseköğretim İşbirliği Forumu ve Cezayir-Türkiye Yükseköğretim Kurumları Akademik İşbirliği Çalıştayı”nda atıldı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve beş Türk üniversitesinin rektörlerinin katıldığı çalıştayda Bülent Ecevit Üniversitesi’ni Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer temsil etti. Cezayir Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırmalar Bakanlığı ve bu bakanlığa bağlı uluslararası işbirliği genel müdürlüğünün üst düzeyde temsil edildiği etkinliğe Cezayir’in 8 saygın üniversitesinin rektörü katıldı.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer Cezayir üniversiteleri ile başlatılacak işbirliği faaliyetleriyle ilgili olarak “Bülent Ecevit Üniversitesi uluslararasılaşma alanında yaptığı büyük atılımlarla Türkiye üniversiteleri arasında üst sıralarda yer almaktadır. Bilindiği üzere TÖMER kurulduğu yıldan beri çeşitli yarışmalarda birincilikler elde ederek büyük başarılara imza atmıştır. BEܒde görev yapan uluslararası akademisyen sayısının hızla artması da Üniversitemizin uluslararası bir cazibe merkezi haline geldiğinin göstergesidir. Cezayir’de düzenlenençalıştaydaöğrenci ve akademisyen hareketliliği bağlamında yapılacak işbirliklerinin hem Üniversitemiz, hem de Cezayir üniversiteleri için oldukça faydalı olacağı düşüncesindeyim. Cezayir üniversiteleri ile yapılacak işbirliklerinin BEÜ ailesine katılacak akademisyen ve öğrenciler için hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

BEÜ ile işbirliği yapılması planlanan Cezayir Üniversiteleri; Blida I Üniversitesi, Oran I Üniversitesi, Tlemcen Üniversitesi, HouariBoumedien Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, AmarTelidji Üniversitesi, Mai 1945 Guelma Üniversitesi, Bejaia Üniversitesi, Constantine II Üniversitesiolacağı kaydedildi.

Çalıştayda alınan kararlar arasında katılımcı üniversiteler arasında Mevlana protokolleri imzalanması, öğrenci ve öğretim üyesi değişimlerinin sağlanması, 50 Cezayirli öğrencinin TÖMER’de burslu olarak öğrenim görmesi, Tıp ve Sağlık Bilimleri, Mühendislik, Turizm İşletmeciliği, Türk Dili Eğitimi, Tarih, Yabancı Diller Eğitimi ve İktisadi İdari Bilimler alanlarında ortak bilimsel araştırmalar yürütülmesi ve öğretim üyesi değişimleri gerçekleştirilmesi, 6 Cezayirli öğretim üyesinin BEÜ Mühendislik Fakültesinde istihdam edilmesi, Türk Dili ve Edebiyatı bölümümüzle Cezayir üniversitelerindeki eşdeğer bölümlerle öğretim üyesi ve öğrenci değişim imkanlarının sağlanması, yukarıda anılan alanlarda yüksek lisans ve doktora programlarında çift danışman sisteminin uygulanması ve yaygınlaştırılması için gerekli altyapının hazırlanması ve düzenlenecek çalıştay ve sempozyumlara Cezayirli araştırmacıların da davet edilmesi yer alıyor.

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2016, 13:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER