Bir haftada 6 teknenin motoru çalındı

Alaplı balıkçı limanında bir hafta içinde 6 teknenin motoru çalındı.

Bir haftada 6 teknenin motoru çalındı
Alaplı balıkçı limanında bir hafta içinde 6 teknenin motoru çalındı.
Alaplı balıkçı barınağında bir haftada 6 küçük teknenin motorları çalındı. Fiyatları 5 bin ile 8 bin TL arasında değişen, 5 ile 30 beygir gücündeki motorların çalınması tekne sahiplerini isyan ettirdi. Alaplı’da amatör balıkçılığını yapan tekne sahibi Barış Çelik çalınan motorun bulunmasını istedi.
Teknenin başına geldiğinde arkasında bulunan motorun çalındığını gördüğünü ifade eden Çelik, Bir kurbanda biziz ve gecenin karanlığından faydalanıp motorumuzu götürmüşler maalesef. Bunca tekne, liman içerisinde korunaksız. Güvenliği yok ve uzun zamandır ışıklarımız yanmıyor” dedi.
Bir başka tekne sahibi İsmail Odabaş ise, “Bu organize bir iş. Balıkçı barınağında 6’dan fazla tekne motoru çalmak basit bir şey değil. Bu bir iki kişinin işi değil. Çalınan motorlarımız için polise suç duyurusunda bulunduk. Bu yıla kadar Alaplı’da amatör balıkçılara ve küçük tekne motorlarına yönelik hırsızlık olayı yaşanmazdı. Ama artık öyle hale geldi ki hırsızlar limanının içindeki teknelerin dahi motorlarını çalıyor” diye konuştu. 
Tekne sahipleri ve balıkçıların korkulu rüyası haline gelen hırsızların yakalanması için Alaplı da polis ekipleri hırsızlıkla ilgili soruşturma başlattı öğrenildi.
Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2015, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER