Bireylerin en önemli öğretmenleri aileleridir

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Kdz. Ereğli’de etkinlik düzenlendi.

Bireylerin en önemli öğretmenleri aileleridir


Kdz Ereğli ´de 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla  etkinlik düzenlendi.

Kdz.Ereğli Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni 2 otistik çocuk annesi Derya Akgün tarafından başlatılan ve daha sonra Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürlüğünce organize edilen  ve Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından da destek verilen “Dünya Otizm Farkındalık Günü” dolayısıyla etkinlik düzenledi. Etkinliğe Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr Dr Hüseyin Uysal, Nimet ilköğretim okulu öğrencileri , Fizyotem öğrencileri , Otizmli çocuklar aileleri ve öğretmenler katıldı.

Devrim Bulvarı İş Bankası önünde başlayan etkinlik, Atatürk Anıtı önünde son buldu. Burada otistik çocukların farkına dikkat çekmek farkındalık oluşturmak ve toplumun bu çocuklara karşı daha ilgili olmaya teşvik etmek amacıyla düzenlenen etkinlik dolayısıyla açıklama yapan Atatürk Anadolu Lisesi Öğretmeni Yılmaz Akgün 2 Nisan’da tüm Dünyada Otizm konusunda farkındalık yaratmak ve Otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından” Dünya Otizm Farkındalık Günü “olarak ilan edildiğini belirterek şunları söyledi; “2 Nisan’da başlayan” Otizm Farkındalık Ayı “çerçevesinde tüm Dünyada Otizmle ilgili araştırmaların teşvik edilmesi ve bilinirliğin artırılarak erken teşhis ve tedavinin yaygınlaştırılması hedeflenmektedir. Türkiye’de yaklaşık 450 Bin Otizmli birey olduğu tahmin ediliyor. Bunlardan yaklaşık 125 bini 0 -14 yaş grubunda ve sadece bin tanesi özel alt sınıflarda, bin tanesi kaynaştırma eğitiminde yer alıyor. Diğerleri ise evlerinde bekliyor. Otistik çocukların eğitim sayesinde topluma kazandırabildikleri ve kendi yaşamlarını ve bağımsızlıklarını kazanmalarında çok önemli olduğu açık ve nettir. Bireylerin en önemli öğretmenleri aileleridir. Ne kadar yoğun eğitim alınırsa alınsın evde yapılan çalışmalar ve sergilenen tutumlar bireyin yaşamını ve bağımsızlık yolunda giden çalışmalarını önemli ölçüde etkilemektedir. Anne –Baba çocuğunun yapabildiklerini ve yapamadıklarını iyi gözlemlemeli, çocuğu ihtiyaç duyduğu eğitimi alırken kendisinin de sorumlu olduğunu bilmeli, çocuğuna fırsatlar tanıyarak bağımsız yaşama hazırlayabilmelidir. Çocuklarımızın problemi ne olursa olsun, öncelikle bir çocuk olduğunu lütfen unutmayalım, yaşı daha büyük olan çocuklarımızın da potansiyeline inanmaktan vazgeçmeyelim” dedi.

Konuşmaların ardından Berfin Bozdağ isimli öğrenci tarafından okunan şiir büyük alkış aldı. Kız Meslek Lisesi Öğrencilerinin çaldığı gitar eşliğinde öğrenciler öğretmenler ve öğrenci velileri doyasıya eğlenirken, hep birlikte “Hayat Bayram Olsa” adlı şarkı söylenerek etkinlik  sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2015, 14:54
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hıfzı gül
Hıfzı gül - 6 yıl Önce

iki otizmi çocuk yazıyosunuz o çocukların özelini ortaya dökiüyosunuz o çocuklar belki razı değil b7nu yapmayın

SIRADAKİ HABER