Birinci Parti olmak istiyoruz

CHP İl Başkanı Harun Akın, Ereğli İlçe örgütünü ziyaret etti. 2015 seçimlerinde birinci parti olmak için çalıştıklarını anlatan Akın, Posbıyık´a, Ereğli´de seçim sonuçlarına üzüldük. Ama siz gönüllerin başkanısınız. Zonguldak için değerli bir şahsiyetsiniz dedi..

Birinci Parti olmak istiyoruz

CHP Zonguldak İl Başkanı Harun Akın, “Şimdi biz 2015 yılında iki milletvekili alırsak başarılı olur muyuz. Olmayız. Başka hiçbir şeye bakmaya gerek yok. Ben 145 binden aldım, 170 bine getirdim ama iki milletvekili. Başarılı mı, değil bana göre. Ben 30 bin arttırdım, bir daha hakkım var dersem bunu hak kabul etmeyin” dedi.

Akın, 16 Kasım tarihinde gerçekleşen CHP Zonguldak İl Kongresi’nde İl Başkanlığı’na seçilmiş olmasından dolayı kendisini kutlayan İlçe örgütlerinin yaptığı ziyaretlerin iadesi kapsamında CHP Ereğli İlçe Örgütü’ne yaptığı ziyarette, seçildiği günden beri başta parti örgütü ve partililer olmak üzere çok farklı siyasi ve toplumsal kesimler tarafından ziyaret edilerek tebrik edildiğini belirtti.

Gerçekleştirilen kutlama ziyaretlerinin çeşitliliği ve yoğunluğunun üstelendikleri sorumluluğun büyüklüğünü gösterdiğini ifade eden Akın şöyle konuştu:
“Zonguldak’ta ciddi anlamda bir tıkanıklık yaşanmış. Zonguldak kömür kenti, çelik kenti, bir devlette sayılabilecek özellikleri taşıyan bir vilayet. Tarım, turizm özellikleri barındıran bir kent. Bu kadar özellikleri olan bir kentte ciddi bir geriye gidiş başlamış.
Böyle olunca Ana Muhalefet partisine bakış daha ciddi hale geliyor. İktidar ve muhalefet el ele verirse, çok ciddi kazanımlar elde edebilir iller, ilçeler ve ülkemiz. Bize de böyle bakıyor Zonguldak. Bu da bizi mutlu ediyor.
Ereğli’nin konumunu hem siyaseten, hem de Zonguldak üzerindeki etkisini çok iyi değerlendiren bir arkadaşınızım. Ereğli’de çok önemli bir kurumumuz var. Erdemir. Onunla birlikte karnını doyuran, ailesini geçindiren çok sayıda arkadaşımız var. Bundan Alaplı’da yararlanıyor. Kandilli’de TTK var. Önemli bir bölge.
Böyle önemli bir bölgede CHP il başkanlığı olarak, il başkanlığı olarak çok daha fazla yorulmamız gerektiğine inanıyoruz. Burada CHP dinamiklerine, katkı veren kişi kurum, sivil toplum örgütü, sendikalara çok fazla dikkat etmemiz lazım. Bireyselleştiremeyiz işi. Duygularımızla hareket edemeyiz. Eğer 2015 seçimlerinde başarı istiyorsak, Ereğli’deki bu güzelliği taçlandırmak istiyorsak dikkatli hareket etmeliyiz. İl yönetiminin bu anlayışını herkese anlatmaya çalışıyoruz. Diğer ilçelerde anlattık, bugün de Ereğli’de anlatıyoruz.

“BİRİNCİ PARTİ OLMAK İSTİYORUZ”
16 Kasım’da gerçekleştirilen kongrenin sonuçlarının kongre salonunda kaldığını belirterek yeni dönem için parti içi bütünleşme mesajları veren Akın konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Artık o sonuçlarla ilgili hiçbir şey söylemenin anlamı yoktur. Kaldı ki o kongreye irade koyan arkadaşlarımızın hepsi gelip bizi tebrik etmiştir. Eski ilçe başkanlarımız, il genel meclisi üyelerimiz, eskiden partimizde görev yapmış herkes bize gelip tebrik etmiştir. Buna layık olmak zorundayız. Bunu önemsemeliyiz. Bunu yok sayarsak, bunu kendi kişisel başarımız gibi görürsek hata yaparız. Bu CHP’lilerin 2015 ile ilgili ciddi bir mesajı olarak görüyoruz. CHP’liler 2015’te birinci parti olmak istiyor. Biz bunu böyle algılıyoruz. Çalışmalarımızı da hassas, bıçak sırtı tabiriyle siyaset yaparak gidiyoruz. Altımızdaki yapı o kadar sağlam değil, kaygan bir yapıda siyaset yapıyoruz.

AKP’nin ülkeyi getirdiği nokta ortada. CHP’den beklenenler de 16 Kasım’dan sonra o da ortada. O yüzden biz yöneticileri, ilçe yöneticilerine, eski yöneticilere çok büyük görev düşüyor. İl başkanı olarak bunları söylemek, bu doğrultuda siyaset yapmak zorundayım.”

“İKİ ÖNEMLİ PROJE BAŞLATTIK”
Kongre sonrası sadece ziyaretlerle yetinmediklerini, başlatılan 2 önemli projeyle Zonguldak’ta CHP’nin vizyonunu büyütme gayreti içerisine girdiklerini dile getiren Akın projeler hakkında şu bilgileri verdi:

“Kongrede ortaya koyduğum vizyon ve çalışmamla ilgili, arkadaşlarımızla birlikte sadece hoş geldin ziyaretleri yapmadığımızı belirtmek istiyorum. Bu araya iki önemli proje sıkıştırdık. Bu iki projeyi yapalım. Üçüncüsüne şimdilik gerek yok. İşi karıştırmanın da alemi yok. 12 belediyesi var CHP’nin. 11 İl Genel Meclisi üyesi var. İl Belediyesi bizde. Belediyelerimiz seçildikleri günden itibaren sorumluluklarını yerine getiriyorlar, çalışmalarını sürdürüyorlar. Biz dedik ki, bu belediyeleri birleştirelim. Kendi donanımlarını bir masanın üstüne koyalım. Kandilli belediyesi il belediyesinden ne istifade eder, Gülüç belediyesi Çaycuma belediyesinden ne istifade eder ona baksınlar dedik. İl belediyemiz yakın zamanda konteynır yıkama makinesi almış. Dedik ki, sayın başkan siz bu makineyi her gün mü kullanırsınız? Hayır dedi, haftada, ayda bir gün. O zaman Alaplı Belediyesi de bir gün bunu alıp kullansın dedik. Böyle bir birlik oluşturduk.
O gün belediye başkanlarımızı, il genel meclisi üyelerimizi ve sadece ilçe başkanlarını çağırdık. Benim il başkanı olarak Halil Posbıyık ile Zeki Kılıçarslan davetim vardı. Onlar bizim geçen dönem başarılı belediye başkanlarımızdı. Ama ne yapalım kaybedildi. Onu da unutarak tecrübeleriyle bu işin içinde olmalı diye düşündük. Sayın başkanları da o toplantıya çağırdık ve tecrübelerinden yararlandık. Birlik oluşturmalı dedik ve kafalarda bunu kabul ettik.
Bunu bitirdik, ikinci projemizi Zonguldak’ta anlattık. Nedir? Zonguldak’ın tümüyle ilgili artık bir şey söylemesi lazım CHP’nin il başkanları, ilçe başkanlarının. Partinin genel başkanına kadar Zonguldak’ın bir politikası olması lazım dedik. Dokuz tane çok değerli, akil konumundaki vatandaş, elektrik, maden mühendisi, makine mühendisi, iktisatçı, hepsini topladık. Ben de o komisyonun içindeyim. Hızlı bir şekilde o arkadaşlarımız Zonguldak’ın kömür gerçeğini, Zonguldak’ın ilçelerinin içinde bulundukları gerçeği fotoğraflayacaklar. Genel Başkanımıza da iki hafta önce yaptığı görüşmede bundan bahsettim. Genel başkanın önüne koyacağız. Üçüncü proje olmaz mı, olur, dördüncü, beşinci olmaz mı olur. Ancak bu iki çalışmayı gerçekleştirelim, belediyelerle birlikte bu birliği hukuksal bir yapıya kavuşturalım, bu birlik çalışsın. Biz Zonguldak’la ilgili rapor haline getirdiğimiz politikayı Zonguldak’ın göbeğine yerleştirelim, ne AKP’si, ne MHP’si, ne de diğer partilerin hiç birisi itiraz edemezler. Bu çalışmalarda partilerimiz tabii ki bizim için araç. Partilerimizin yöneticileriyiz ama Zonguldak sevdamızı koyarsak hiç itiraz edemezler.

“HEDEF EN AZ 3 MİLLETVEKİLİ”
Konuşmasının son bölümünü 2015 Genel Seçimlerine dönük siyasi hedefler ve partililerin neler yapması gerektiğine ayıran Akın sözlerine şöyle devam etti:

“Niyetimiz, derdimiz Zonguldak’ın, Ereğli’nin büyümesi. Ve de 2015’te tabii ki iyi bir sonuç almak. Ben 2002 yılında benimle birlikte Nadir Bey, 25 yıl aradan sonra milletvekili olduk. O gün çok heyecan verdi. Baraj dışında kalmıştık çünkü. Baraj dışında kalmanın oy bedeli 26 bin idi. Milletvekili olduğumuzda 70 binleri bulduk. Üç katı. Rakamsal konuşmalara itibar etmem, biz çalışalım. Bunu bireyselleştirmiyorum. Baraj dışından bir anda ana muhalefet partisi olduk. 2002 öyle, 2007 öyle, 2011 öyle. Şimdi biz 2015 yılında iki milletvekili alırsak başarılı olur muyuz. Olmayız. Başka hiçbir şeye bakmaya gerek yok. Ben 145 binden aldım, 170 bine getirdim ama iki milletvekili. Başarılı mı, değil bana göre. Ben 30 bin arttırdım, bir daha hakkım var dersem bunu hak kabul etmeyin. O yüzden 2015 yılında birinci parti olmamız lazım. Birinci parti olmanın da Zonguldak bazında hem siyaseten, hem ekonomik değerleri vardır. O değerleri dikkate alarak siyaset yapacağım.
Siz de burada Ereğli’de yaşıyorsunuz, burada CHP’nin güçlü olmasını istiyorsanız, bence bugünden itibaren tüm hesaplarınızı bırakıp, bireysel kızgınlıkları bırakıp şu anlayışımızın altına girin. Girin ki başarıyı hep beraber yaşayalım. Bu işin başka çözümü yok. Sandalyeyi kapan kendine göre arkasını sıralarsa bu işin sonu yok. Bunları daha sonra konuşabiliriz. Ben Ereğli’nin gücünü önemsiyorum. Ereğli’deki insanların bizden ne beklediğini önemsiyoruz. Ama siz Ereğli’de yaşayanlar bizden daha fazla sorumlusunuz. Siz bu birlikteliği gösteremediğiniz sürece, dışarıdan gelip sihirli bir el size hiçbir şey yapamaz. Ne Ankara yapar, ne başka birisi yapar. Siz o yüzden, CHP’nin 16 Kasım’dan sonraki il yönetiminin herkese kucak açan bu tabloyu acilen sorgulayıp bu noktaya getirmeniz lazım. Biz varız. Ereğli’nin gücünü, güzelliğini büyütmeye, gerekirse her gün gelmeye varız. Yeter ki bu adımı siz buradan atın.
Maalesef il başkanı olduğumdan beri benden şunu istiyorlar. ‘Allahaşkına AKP 2015’te birinci olmasın’ diyorlar. Zor bir dönemde görev aldım. Eski bir milletvekiliydim. Kendime göre Zonguldak siyasetinde ufak düşünseydik, parti bir ön seçim yapar bir daha kendimizi deneriz derdim. İyi kötü bir sonuç alırdık. Bunun sırası önemli değil. Ama bu süreçte elimizi taşın altına koyduk. Kötü bir temsiliyet vardı Zonguldak’ta. Arkadaşlarımızın çırpınışlarına baktık. Bu temsiliyet 2015’te ciddi bir fırsat dedik ve kongreden böyle çıktık. Onları da kucakladım. Hatta komisyonda o arkadaşlarımızın listelerinde olan arkadaşlarımızı da aldık. Sen falancanın listesindesin diyebilir miydik. İkna olmuşlar, CHP çatısı altında olmuşlar. Çok mutlu oldular, komisyonda da yer aldılar. İnanıyorum ki, bu zoru hep birlikte yüklendik. İnşallah Allah bizi 2015’te başarılı kılsın diyoruz.”

KARTAL: TAZE BİR BAŞLANGIÇ YAPMALIYIZ”
Ziyarette konuşan CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal da İl Kongresi’nin bir demokrasi şöleni havasında başarıyla tamamlandığını ve hedefin artık 2015 seçimleri olduğunu söyleyerek, “Önümüzde 2015 seçimleri var. Türkiye zor bir dönemden geçiyor. Ancak bu seçimler Türkiye için bir fırsattır. CHP olarak her şeyi geride bırakıp kenetlenerek, ülkemiz, bölgemiz, dünya insanlığı için; emekten yana, halktan yana bir politikayı hayata geçirmek zorundayız. Bunun için ciddi bir birlik beraberliğe ihtiyacımız var. CHP iktidarına giden en güçlü organizasyonları ortaya koyup, taze bir başlangıç yapmamız gerekiyor. Bu inançla birbirimize sarılırsak bu kötü gidişten, AKP karanlığından Türkiye’yi kurtarırız diye düşünüyoruz. Biz görevlerimizin, sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Bu kararlılıkla AKP’yi alt etmeye hazırız” şeklinde konuştu.

AKIN´DAN POSBIYIK´A ÖZEL İLGİ..

CHP İl Başkanı Harun Akın, Ereğli´ye 4 dönem Belediye Başkanı olarak hizmet veren politikacı Halil Posbıyık´a, ziyarette özel bir ilgi gösterdi. Konuşmasına başlamadan Posbıyık´tan övgüyle söz eden Akın, Ereğli´de seçim sonuçlarına üzüldük. Ama siz gönüllerin başkanısınız, Zonguldak için değerli bir şahsiyetsiniz dedi.

Ziyarette, bazı il ve ilçe örgütü yöneticilerinin yanı sıra Ereğli Eski Belediye Başkanı Halil Posbıyık, CHP Eski İlçe Başkanı Yaşar Balcı, ADD Şube Başkanı Semih Özkök ve partililer hazır bulundu. Akın ve beraberindekiler daha sonra Ereğli’de bir dizi ziyaret gerçekleştirmek üzere CHP İlçe Örgütü’nden ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2014, 16:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER