BIST’in Tek Demir Çelik Şirketi Erdemir

BIST’in Tek Demir Çelik Şirketi Erdemir

BIST’in Tek Demir Çelik Şirketi Erdemir

Kdz. Ereğli İlçesinde Kurulu bulunan Ereğli Demir veÇelik Fabrikaları T.A.Ş (ERDEMİR )’in geçen yılın ardından bu yıl da Borsaİstanbul’un (BIST), borsada işlem gören ve kurumsal sürdürülebilirlikperformansları üst seviyede olan şirketlerin bulunduğu SürdürülebilirlikEndeksi’nde yer aldı. Erdemir Grubu’nun amiral gemisi olan Ereğli Demir Çelik,BIST’in sürdürülebilirlik endeksinde yer alan tek demir çelik şirketi oldu. Tümfaaliyetlerinde sürdürülebilirliği ve kalıcı değer üretmeyi temel alan ErdemirGrubu’nun ana şirketi Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş (Erdemir), ikincikez Borsa İstanbul’un (BIST) Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer aldı. Geçen yılda aynı endekste yer alan Erdemir Grubu, BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yeralan tek demir-çelik şirketi olma konumunu sürdürdü. Türkiye’nin en büyük çeliküreticisi olan ve BIST 30’da işlem gören Erdemir Grubu’nun amiral gemisi olanEreğli Demir Çelik, Kasım 2016’dan Ekim 2017’ye kadar söz konusu endekste yeralacak.

BU YIL 43 ŞİRKET YER ALDI

Türkiye’de sürdürülebilirlik konusundaki anlayış, bilgive uygulamaların artmasını amaçlayan BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yeralan şirketler çevre, biyoçeşitlilik, iklim değişikliği, insan hakları, yönetimkurulu yapısı, rüşvetle mücadele, iş sağlığı ve güvenliği kriterlerine göredeğerlemeye tabi tutularak belirlendi. 2014 yılından bu yana uygulanan Endeks,2016 yılında BIST 50 şirketlerinin yanı sıra BIST 100 şirketlerinden gönüllükatılan şirketlere yönelik yapılan değerlendirme ile oluşturuldu. Kasım2016-Ekim 2017 dönemini kapsayan Sürdürülebilirlik Endeksi’nde bu yıl 43 şirketyer aldı. Endekste bir önceki dönem 29 şirket yer almıştı.

HEDEF KALICI OLARAK KALMAK!

Erdemir’in BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yeralmasını değerlendiren Erdemir Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır, dünyaklasında şirket olma hedefi doğrultusunda çalışan Erdemir Grubu’nun,sürdürülebilirlik yaklaşımını üretim yolculuğunun tüm süreçlerine entegreettiğini belirterek bugünün ve gelecek nesillerin ihtiyaçlarına duyarlı biryapıyla devam ettiklerine dikkat çekti. Pandır, şirketlerinin BISTSürdürülebilirlik Endeksi’nde kalıcı olarak yer almasını hedeflediklerinisöyledi.


Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2016, 13:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER