Bitlis´den Karadeniz Ereğli’ye selam

Bitlis´den Karadeniz Ereğli’ye selam

Bitlis´den Karadeniz Ereğli’ye selam

Sakarya Üniversitesi Çocuk Gelişimi bölümü öğrencisi Zonguldak’ın Ereğli ilçesi doğumlu Büşra Akşehir, Bitlis ilindeki yardıma muhtaç çocukların Karadeniz Ereğli’ye selam gönderdiklerini bildirdi.

Bitlis il merkezine 45 kilometre uzaklıkta Kavakbaşı beldesi Yenidoğan köyündeki Mutki Yenidoğan İlkokulu öğrencileri yararına başlatılan oyuncak ve giysi kampanyasına, Ereğli İzmirlioğlu İlkokulu’nun iki anasınıfında eğitim gören öğrencilerden, yoğun destek yapıldığı belirtildi.
Bir hafta içinde, yaklaşık 10 çuval dolusu toplanan kırtasiye, giysi ve oyuncaklar, öğretmenlerce paketlenerek kampanya sahibi Büşra Akşehir’e teslim edildi.

YARDIMLAR, KARGOYA VERİLDİ
Öğrenci Akşehir, yardımların kargoya verildiği sırada gazetecilere yaptığı açıklamada, yardımların ulaşacağı Mutki Yenidoğan İlkokulu Anasınıfı öğrencilerinin, Ereğli halkına selam gönderdiklerini söyledi. Kendisinin de sosyal medya gördüğü ‘yardım’ çağrısına kayıtsız kalamayacağını anlatan Akşehir, şöyle dedi:
“Yardım etmek istedim. Çünkü öğrendiğim kadar çocukların durumları kötüydü. Zonguldaklı olduğum için buradaki tanıdıklarıma durumu bildirdim, yardım istedim. Veliler, çuvallar dolusu yardımlar topladılar.
Yardımlar, aynı şekilde Sakarya’da da toplanıyor. Şuna kadar kıyaslarsak Ereğli’de daha fazla yardım toplandı. 
Yardım edenlere çok teşekkür ediyoruz. Bitlis’teki öğretmeniz ve yardımlara kavuşacak öğrenciler de çok teşekkür ettiler, Karadeniz Ereğli halkına selam söylediler.”  
Akşehir, kargoya verilen yardımların önce Ağrı iline, buradan ise Bitlis’e yine kargo ile gönderileceğini sözlerine ekledi.
Yardımda bulunun minik öğrenciler ise “çocuklar gülsün, Dünya gülsün’ diyerek Bitlis’te ki yaşıtlarına mesaj gönderdiler.

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2017, 13:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER