“Biz terörle yaşamaya alışmayacağız”

Saadet Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Ebru Asiltürk, “İnsan hakları, demokrasi, özgürlük gibi güzel sözlerle ve herkesin kabulü ile başlamış olan bu Arap Baharı bütün milletlere ve şuan içinde bulunduğumuz İslam coğrafyasına kan ve gözyaşı getirmiştir” dedi.

“Biz terörle yaşamaya alışmayacağız”
 Saadet Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Ebru Asiltürk, “İnsan hakları, demokrasi, özgürlük gibi güzel sözlerle ve herkesin kabulü ile başlamış olan bu Arap Baharı bütün milletlere ve şuan içinde bulunduğumuz İslam coğrafyasına kan ve gözyaşı getirmiştir” dedi. 
Saadet Partisi Kolları Genel Başkanı Ebru Asiltürk, Saadet Partisi Zonguldak İl Kadın Kollarının Mart atı İl Divan Toplantısına katılarak kamuoyunda yaşanan olaylar hakkında açıklamalarda bulundu. Toplantıya geçtiğimiz günlerde Ankara’da meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler ve şehitler için Fatiha okunarak başlandı. Okunan duaların ardından konuşma yapan Saadet Partisi Kolları Genel Başkanı Ebru Asiltürk şunları söyledi:
“Memleketin mevzusu ve meselesi konuşulurken ve onunla ilgili bir çözüm yolu bulunurken her parti kendini besleyen kendi karakterini oluşturan referanslar doğrultusunda o olaya çözüm oluşturmaya çalışır. Saadet partisinin referansları ise bizi bu günlere getiren bin yıllık medeniyetimizin referanslarıdır. Şimdi biz ortak olarak 80 milyonun yaşadığı sorunları birlikte konuşacağız. Ama Saadet Partisi’nin kimliğini karakterini belirleyen referanslarla birlikte cevabı birlikteliğinde paylaşmış olacağız. Bu cevap bizi bugüne taşıyan bin yıllık İslam dininin bayraktarlığını yapmış, bu ülkeyi Avrupa’nın kalbi Viyana’ya kadar taşımış, Akdeniz’i bir Türk gölü haline getirmiş bu medeniyetin referansları ile bakacağız.”

“BATI’NIN BİZE DAYATTIĞI GİBİ BAKARSAK KENDİ YOLUMUZU BULAMAYIZ”

Problemlere cevap üretilirken milletin asli değerlerinin gözlüğüyle bakılması gerektiğinin altını çizen Asiltürk, “Eğer biz bugünkü problemlere cevap üretirken Batı’nın bize taktığı gözlüklerle bakarsak Batı’nın bizim üzerimizden sen böyle değerlendireceksin dayatmasıyla olayları değerlendirirsek son derece yanlış yapmış oluruz. Biz bu Coğrafyanın, bu milletin asli değerlerini gözlüğünü takarak onun argümanlarıyla, onun referanslarıyla olaya bakıp o şekilde görmeliyiz. Yoksa şuanda dışardaki televizyonların bizlere gösterdiği gibi ya da Batı’nın bize dayattığı gibi bakarsak biz kendi yolumuzu bulamayız” diye konuştu.

“ARAP BAHARI İSLAM COĞRAFYASINA KAN VE GÖZYAŞI GETİRMİŞTİR”

Güneydoğu’da teröristlerle yaşanan çatışmalara değinen Asiltürk açıklamasını şöyle tamamladı:
“Şuanda Arap baharı dediğimiz 5 yıl önce başlayan bütün Ortadoğu’yu ve bütün kuzey Afrika’yı birbirine katan ülkelerin düştüğü duruma düşeriz. İnsan hakları, demokrasi, özgürlük gibi güzel sözlerle ve herkesin kabulü ile başlamış olan bu Arap Baharı bütün milletlere ve şuan içinde bulunduğumuz İslam coğrafyasına kan ve gözyaşı getirmiştir. Her yeri yangın yerine çevirmiştir. Bu yangın artık uzak mahallelerde değil bizim evimizin içindedir. Son 8 aydan beri Haziran seçimlerinden sonra bu memleketin verdiği can kayıpları 216 sivil şehit yine Güneydoğu Anadolu’daki özellikle Diyarbakır Sur ’da başlayan ve çeşitli illerde devam eden teröre yönelik polis ve askerimizin şehit sayısı ise 326 değerli kardeşlerim bunlar vatanın, milletin evlatları, bunların her birinin hikayelerini televizyonlarda gördüğümüz zaman yaşıtlarımız kardeşimiz diye ağlıyoruz. Genç olanlarına evladımız diye ağlıyoruz. Bunlar gerçekten elim hadiseler. Ama maalesef terörle yaşamaya alışacağız söylemleri ile karşı karşıyayız. Hayır; biz terörle yaşamaya alışmayacağız.”
Toplantı, fikir alışverişiyle sona erdi.
Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2016, 07:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER