“BİZİM TEK SİYASETİMİZ, EKONOMİ SİYASETİDİR”

“BİZİM TEK SİYASETİMİZ, EKONOMİ SİYASETİDİR”
gundemeregli.com-Ülke genelindeki oda ve borsa genel sekreterleri için Zonguldak’ta gerçekleştirilen eğitim seminerine katılan TOBB Genel Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Mısır’daki darbenin Türk özel sektörüne şu ana kadar olumsuz bir etkisinin olmadığını ifade etti. Hisarcıklıoğlu, yeni parti kurulacağı iddialarının ise gerçek dışı olduğunu söyledi.
Zonguldak’a helikopterle gelen TOBB Genel Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, oda ve borsa genel sekreterlerinin eğitim semineri öncesinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Hisarcıklıoğlu, Mısır’daki darbenin Türk yatırımcılara olumsuz etkisinin olup olmadığı yönündeki soruya, “Özel sektör olarak darbeleri kabul edebilmemiz mümkün değildir ama Türk özel sektörünün yurt dışındaki en önemli yatırımların olduğu ülkelerden birisi de Mısır’dır. Mısır halkının geçen 2,5 sene önce de şu anda da, Türk özel sektörüne ve Türk yatırımcılarına büyük bir sempatisi var. Bizim açımızdan bir sıkıntı yok. Zaten Türk ve Mısır halkı bütünleşmiş. Bu kapsamda sıkıntımız yok. Yine de Türk-Mısır İş Konseyi kapsamında çalışmalar yürütülüyor. Şu ana kadar iletilmiş etkisi yok. Tedirgin olmaya gerek olacağını hissetmiyorum. Yöntem açısından darbeleri tasvip edebilmemiz mümkün değildir” dedi.
Bir gazetede yer alan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte parti kuracakları iddiası ile ilgili soruyu da yanıtlayan Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu:
“Aslı olmayan, gerçek dışı haber. TOBB’un tek bir amacı var: Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştırılmasında özel sektör olarak üzerimize düşeni yapmak. Başka hiçbir şeye biz odaklanmıyoruz. Milletin özellikle arasına tefrika sokmaya yönelik yapılanları, tamamen kasıtlı ve yanlış buluyorum. Türkiye’nin hedeflerine ulaşması noktasında ülkenin önüne set çekilmek isteniyor. Demokrasi dışı yollarla, bu tip haberlerle ülkenin hedeflerine ulaşması engellenmek isteniyor. Bunu da kesinlikle kınıyoruz.”
Hisarcıklıoğlu, siyasete girmek isteyip istemediği yönündeki bir soruya ise, “Ben TOBB Başkanıyım, TOBB Başkanı olduğum sürece böyle bir şey mümkün değil. Bunu defalarca söyledim. TOBB Başkanı olduğum sürece kesinlikle bir siyasi işin içerisinde olmam kadar yanlış bir durum olmaz. Bizim tek bir siyasetimiz var, o da ekonomi siyasetidir. Bu ekonomik siyasetimiz de şudur: Ülkenin 2023 hedefleri nedir? Dünyanın en büyük 2010 ekonomisi arasına girmek istiyoruz. Burada da en büyük vazife, Türk özel sektörüne düşüyor. 500 milyar dolar ihracat yapan bir ülke olduğunu düşünürseniz bugüne göre 76 milyon insanın 2.5 misli daha zengin olduğu bir Türkiye’dir. Buradaki görev de bizlere düşüyor. Hizmetse bundan daha büyük bir hizmet olabilir mi?” cevabını verdi.
Hisarcıklıoğlu, daha sonra kendisini karşılayan TSO Başkanı Salih Demir ile birlikte oda ve borsa genel sekreterlerinin basına kapalı eğitim toplantısına katıldı.
Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2013, 11:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER